Verzekeren bij 'bootdelen'

Delta Lloyd biedt een uitbreiding van haar Bootverzekering, met welke uitbreiding een boot ook verzekerd is als deze is verhuurd en waarmee ook de huurder voor aansprakelijkheid is gedekt. De uitbreiding is uitsluitend mogelijk als de verhuur tot stand komt via het platform Boatsters.nl.

"Uit onderzoek van ANWB blijkt dat de vrees voor schade een van de belangrijkste redenen van booteigenaren is om hun boot niet te verhuren of te delen. Met de uitgebreide dekking is de booteigenaar het hele jaar verzekerd voor materiële schades en schades aan de inboedel. Daarnaast zijn zowel booteigenaar als huurder gedekt voor aansprakelijkheid. De verzekering geldt in heel Nederland maar ook langs de Nederlandse kust", aldus Delta Lloyd.

De verzekeraar geeft aan de Bootverzekering via tussenpersonen te distribueren. Op het botendeelplatform Boatsters komt de klant terecht bij een offerteformulier van tussenpersoon Nederburgh risico & assurantiemanagement B.V., gevestigd in Westervoort. Nederburgh-eigenaar Harald Link legt uit: "Boatsters is een relatie van me. Ik ben aan de zijlijn betrokken geweest bij de productontwikkeling. Nu het product gereed is, ben ik het intermediair dat op de site van Boatsters staat om bezoekers van het platform, die interesse hebben voor deze Bootverzekering, te adviseren en te bemiddelen. Booteigenaren kunnen ook via andere tussenpersonen die met Delta Lloyd werken deze verzekering sluiten. Er wordt een clausule op de polis gezet die ook dekking biedt bij verhuur, waarbij dat uitsluitend mogelijk is bij 'WA + volledig casco polissen'. Er is dus sprake van een doorlopende dekking. Acceptatiecriteria voor het product zijn een maximale cascowaarde van 250.000 euro en een maximale snelheid van 20 km. Dekking is er ook bij vaart in de Nederlandse steden, dus ook in de Amsterdamse grachten en op de Rotterdamse Maas bijvoorbeeld. Voor de Nederlandse kust is er dekking tot 20 km uit de kust. Wellicht dat er op termijn ook gekeken gaat worden door de verzekeraar om voor tochten naar andere landen dekking bij verhuur te gaan bieden."
 


 
Jan Schrijver
Geplaatst op 22-06-2016