Legalista: reviewsite voor o.a. advocaten en letselschadespecialisten

Particulieren en bedrijven die een advocaat, notaris, mediator of letselschadespecialist zoeken, kunnen vanaf 1 februari gebruikmaken van Legalista.nl, een platform waar klanten een review kunnen achterlaten.

Legalista is een Nederlandse 'legaltech start-up' zonder externe financiering. Het is de bedoeling van het bedrijf dat over enige tijd alle juridische specialisten uit Nederland met hun expertise vermeld staan op de webite.

Advocaten, notarissen, mediators en letselschadespecialisten kunnen het platform gebruiken om nieuwe klanten te werven, aldus Legalista: "Goede ervaringen van bestaande cliënten wegen zwaar mee in de weging. Door het toevoegen van objectieve criteria -denk aan aansluiting bij brancheorganisaties en keurmerken- wordt ook vanuit die benadering transparantie geboden." Legalista.nl is geen leadgenerator. Een kantoor of adviseur betaalt niet voor offertes, aanvragen of klanten via het platform.

De basisregistratie op het platform is gratis. Kantoren kunnen tegen betaling kiezen voor een meer uitgebreide vermelding. Het indienen van een klantreview is gratis. Kantoren kunnen cliënten vragen om een waardering te geven op het platform. Hoe meer waarderingen en hoe beter deze zijn, hoe beter een kantoor gevonden wordt op Legalista.nl én in de zoekmachines.

"Nederland telt ondertussen zeker tien tot twintig legaltech start-ups. Een paar voorbeelden zijn Omnius, Leggle, Legalspot en De Advocatenwijzer. De Amerikaanse digitale juridische dienstverlener Rocket Lawyer is juist nu begonnen aan zijn langverwachte marktinvasie met behulp van het Franse moederbedrijf van Nederlandse juridische uitgever SDU. De juridische kussens lijken online in 2017 te worden opgeschud", aldus Legalista.

 
Bron: Legalista
Geplaatst op 02-02-2017
Share on: