​Overname kredietverzekeraar Equinox Global door Nexus

De Nexus Groep heeft Equinox Global Ltd overgenomen, een geregistreerde en goedgekeurde Lloyd's Coverholder, inclusief alle andere Equinox groep entiteiten. Equinox is een in 2009 opgerichte kredietverzekeraar, met kantoren in Londen, New York, Parijs, Hamburg en Breukelen.

De Nederlandse vestiging van Equinox is opgezet door Frank Masteling, hij is manager van Equinox Global NL (rechts op de foto tijdens de Lloyd's marktdag in maart van dit jaar; links collega Maurice Stolk). Equinox heeft 30 mensen in dienst, waarvan er 3 werkzaam zijn in de Nederlandse vestiging.

Nexus Groep heeft kantoren in Londen, Frankrijk, Duitsland, Nederland, USA, Italië, Hong Kong en Ierland en heeft 135 mensen in dienst. Daarmee is het één van de grootste volmachthouders in het Verenigd Koninkrijk. De Nexus Groep biedt 15 verschillende gespecialiseerde producten aan. Het productaanbod omvat de volgende productlijnen: Financial Lines, Kredietverzekering, Gezondheid, Garanties, Ongeval en Reizen, Goederenverzekering, Productaansprakelijkheid, Marine en Cyber. Onderdeel 'Nexus CIFS' is één van de leidende Britse kredietverzekeraars met £ 40 miljoen premie-inkomsten in omzet kredietverzekering en single risk polissen.  

Equinox en Nexus CIFS zijn op het gebied van kredietverzekeringen complementair met heel weinig overlap, zowel wat betreft het productaanbod als de geografische focus. Dit resulteert in uitstekende mogelijkheden om verder nationaal en internationaal te groeien.  
 
Equinox heeft zich gespecialiseerd in kredietverzekering voor grotere bedrijven en multinationals. Het productaanbod bevat onder andere niet-intrekbare kredietlimieten, syndicering met andere kredietverzekeraars en een limietenservice waarbij gebruik wordt gemaakt van het on-line systeem Equinox Approach.
 
De nieuwe kredietverzekeringscombinatie heeft meer dan £ 60 miljoen premieinkomsten. De daadwerkelijke overname van Equinox door Nexus zal in de loop van 2017 plaatsvinden.  
 
Vorige maand werd Vectura Underwriting van Aquila Underwriting LLP overgenomen door Nexus. Vectura Underwriting is een Lloyd’s coverholder en een gespecialiseerde Marine (her)verzekeraar met een wereldwijde focus.   
Bron: Equinox Global Limited
Geplaatst op 18-07-2017


Share on: