App voor veilig vliegen met drones

a.s.r. introduceert de 'Vlieg Veilig app'. Deze gratis app geeft onder meer aan waar binnen Nederland wel en niet mag worden gevlogen met een drone. De app is nu nog alleen beschikbaar voor iPhones, maar zal dit najaar ook voor Androidtoestellen worden aangeboden.

De afgelopen jaren is de verkoop van drones flink toegenomen. Inmiddels zijn er in ons land al meer dan 100.000 van verkocht aan particulieren. Steeds meer mensen nemen ook hun drone mee om vakantiefoto’s en -video’s te maken vanuit de lucht, stelt a.s.r., 
"maar vliegen met een drone is niet zonder gevaar en ook niet overal toegestaan. Met de stijgende populariteit is het aantal incidenten met drones toegenomen. Naast vliegvelden telt Nederland ook andere no-fly zones waar niet of tot een beperkte hoogte mag worden gevlogen met een drone. Voor veel gebruikers is het onduidelijk waar wel en niet mag worden gevlogen. De Vlieg Veilig app van a.s.r. biedt een uitkomst en geeft precies aan waar wel en niet mag worden gevlogen". 
 
De app is gratis te downloaden in de App Store. De app laat aan de hand van GPS zien welke beperkingen en eventuele verboden er voor dat gebied gelden, en waar wél gevlogen mag worden. Daarnaast heeft de app een checklist met zeven controlepunten voor het legaal en verantwoord vliegen met drones. Door het gebruik van een timer in combinatie met een logboek kan de drone-vlieger bijhouden waar, wanneer en hoe lang hij heeft gevlogen. Na afloop van de vlucht kan hij deze gegevens, samen met foto’s van zijn vlucht, delen op social media. 
 
Ber Onderwater, relatiemanager a.s.r. Schade: "a.s.r. wil met de Vlieg Veilig app een bijdrage leveren aan een veiliger drone-vliegverkeer. Want hoe leuk het vliegen met een drone ook is, de gevolgen van een ongeluk door verkeerd gebruik zijn niet te overzien." Eerder introduceerde a.s.r. de Rij Veilig app, gericht op het beperken van het gebruik van de smartphone in het wegverkeer. 

Op de avp van a.s.r. is vliegen met drones voor zover het particulier gebruik betreft wereldwijd gedekt. De verzekerde moet zich bij het vliegen met drones dan wel houden aan de regelingen die gelden voor het vliegen met modelvliegtuigen, zo geeft Onderwater aan. In de Voordeelpakket-inboedelpolis zijn drones tijdens het gebruik meeverzekerd, indien in het Voordeelpakket de keuzedekking voor kostbaarheden is meeverzekerd (deze facultatieve kostbaarhedendekking is naar keuze gemaximeerd tot 7.500, 15.000 of 25.000 euro). Indien er sprake is van een losse camera in de drone, is overigens uitsluitend de camera gedekt. Indien sprake is van een in de drone geïntegreerde camera, is het hele apparaat gedekt. Op de reisverzekering (a.s.r. heeft uitsluitend een doorlopende reisverzekering) zijn drones niet meeverzekerd. 
Bron: ASR Nederland
Geplaatst op 05-07-2017


Share on: