Automobilist overschat kennis van buitenlandse verkeersregels

Verzekeraar Allsecur heeft een onderzoek laten uitvoeren door bureau Team Vier naar de kennis van Nederlandse automobilisten van verkeersregels die in het buitenland gelden. Hieruit blijkt dat de Nederlandse automobilist zijn kennis van verkeersregels in de vakantielanden overschat.

65% geeft aan de regels goed tot heel goed te kennen, maar als gevraagd wordt naar die kennis, maakt meer dan 90% toch fouten. Veel automobilisten denken bijvoorbeeld dat reservelampen verplicht zijn om mee te nemen naar Duitsland (72%), terwijl dit niet het geval is.

Ook denkt bijna de helft van de automobilisten dat een reservewiel in Duitsland (48%) of Frankrijk (47%) verplicht is om in de auto te hebben. Van de verplichte gevarendriehoek is wel bijna iedereen op de hoogte. Voor Duitsland geeft 97% aan dat die verplicht is, voor Frankrijk is dat 100%. De verbanddoos zorgt voor verwarring. Deze is verplicht in Duitsland (80% geeft dit ook aan), maar niet in Frankrijk (73% denkt dat dit wel verplicht is).

Allsecur voert jaarlijks onderzoek (Het Grote Auto&Verkeer Onderzoek) uit met marktonderzoeksbureau Team Vier onder de Nederlandse autorijder waarbij men 'alles te weten wil komen over de automobilist in de auto en op de weg'. In totaal deden 1.026 respondenten mee aan het online-onderzoek. De doelgroep is de Nederlandse autorijder in de leeftijd van 18 jaar en ouder. 
Bron: Allsecur
Geplaatst op 28-07-2017


Share on: