Dolmans met RZ-ECOSEAL genomineerd voor de Golden Service Awards

Brand komt regelmatig voor in de horeca keuken, ongeveer 95% wordt veroorzaakt door vetkanaal brand. Het product RZ-ECOSEAL van Dolmans Calamiteiten Diensten, recentelijk genomineerd door de Golden Service Awards, heeft een preventieve oplossing tegen vetkanaal branden. Door deze coating aan te brengen worden de vetkanalen geseald. Dit is een waterdichte en brandveilige oplossing voor onder andere vervuilde vetafzuigsystemen.

Waarom is deze oplossing nodig?
Vetkanalen worden niet of niet afdoende gereinigd, omdat deze niet met water en zeep gereinigd kunnen worden (spiro kanaal is niet waterdicht). In veel verzekeringspolissen is opgenomen dat deze systemen jaarlijks gereinigd moeten worden, maar ook verzekeraars weten dat dit een zeer lastige klus is die vaak na inspectie niet goed genoeg is uitgevoerd. Afzuigkanalen in horeca keukens raken op den duur vervuild door vetaanslag. Als een vlam vanaf het fornuis een kanaal bereikt, kan niet alleen het kanaal in brand vliegen, maar ook het hele pand.

Wat is RZ-ECOSEAL?
RZ-ECOSEAL brengt een laagje aan (1,0-1,5 mm) in het bestaande vetkanaal waardoor deze zeer gemakkelijk met water en zeep gereinigd kan worden. Het product is water en geurdicht, onbrandbaar en werkt zeer brandvertragend. De coating is een ‘flexibele’ seal die met het kanaal blijft meebewegen.
De seal kan met een spuitkop over de hele lengte van een bestaand kanaal worden aangebracht. Reiniging voor het aanbrengen is aanbevolen, maar kan bij moeilijke plekken ook over het aanwezige vet worden heen gesealed. Uiteraard blijft het na het sealen nog steeds verstandig om jaarlijks het ‘nieuwe’ vet te verwijderen, dit is alleen veel eenvoudiger doordat het vanaf dan mogelijk is te reinigen met vloeibare schoonmaakmiddelen.

Het aanbrengen van de coating en het reinigen van de vetkanalen is specialistisch werk. Dolmans Calamiteiten Diensten brengt de seal gratis aan als er wordt gekozen voor een abonnement constructie van nog vijf keer reinigen van de vetkanalen. Door deze constructie is de klant goedkoper uit en het kan leiden tot een besparing op de verzekeringspolis.

Voor vragen of meer informatie neemt u contact op via 0800-3656267 of per mail dcd@dolmans.com
Bron: Dolmans
Geplaatst op 05-07-2017


Share on: