Drie nieuwe FOCWA keurmerken voor specialisten

Vorige week heeft FOCWA een campagne gelanceerd waarbij de FOCWA Standaard beschikbaar wordt gemaakt voor de specialisatie ‘uitdeuken zonder spuiten’. Naast de FOCWA Standaard voor de specialisatie ‘uitdeuken zonder spuiten’ brengt FOCWA in de komende periode nog twee andere keurmerken op de markt, namelijk voor de specialisatie spotrepair en voor de specialisatie autoruitherstel.

Naar verwachting van de FOCWA zullen zo’n 30 gespecialiseerde bedrijven met dit nieuwe keurmerk voor de specialisatie ‘uitdeuken zonder spuiten’ de noodzakelijke stap zetten naar de borging van kwaliteit en veiligheid. In navolging van de FOCWA Standaard voor herstellers van complexe schades (werd begin vorig jaar gelanceerd), is deze nu dus ook beschikbaar voor bedrijven die zijn gespecialiseerd in ‘uitdeuken zonder spuiten’. Tot 1 mei 2018 kunnen bedrijven zich hiervoor vrijblijvend certificeren; vanaf die datum is het hebben van dit keurmerk verplicht voor deze gespecialiseerde bedrijven die lid zijn van FOCWA.

Voor deze bedrijven is er een ‘self assessment tool’ ontwikkeld waardoor ze zich op een eenvoudige en makkelijke manier kunnen voorbereiden op de audits die zullen worden uitgevoerd door een onafhankelijke certificerende instantie (KIWA, DEKRA of SGS). Door middel van deze online vragenlijst komen de punten naar voren die nog aanpassing behoeven voordat een audit met vertrouwen tegemoet kan worden gezien. Naast de audit door een onafhankelijke certificerende instantie moet er ook een toets worden afgelegd door de bedrijven. Deze toets zal vanaf oktober via het VOC (https://www.voc.nl/cursus/uitdeuken-zonder-spuiten-praktijktoets/1811) ter beschikking worden gesteld.

Femke Teeling, directeur FOCWA: “Met de uitbreiding van de FOCWA Standaard laten we zien dat we het menen en kwaliteit en veiligheid voorop stellen in onze branche. Het behalen van dit keurmerk is geen doel op zich, maar een middel om samen met onze leden te werken aan het herstel van de toekomst. Uit de gesprekken die we voerden met onze leden en stakeholders voelden we de behoefte om de Standaard ook uit te breiden met de specialisatie ‘uitdeuken zonder spuiten’.”


 
Bron: FOCWA
Geplaatst op 10-07-2017


Share on: