Familie overleden meisje wijst op gevaar van telefoon in bad

In de VS vraagt de familie van het afgelopen weekend in bad overleden 14-jarige meisje Madison Coe via social media aandacht voor de vermoedelijke oorzaak elektrocutie. Zij is overleden toen ze in bad zat en ze haar telefoon pakte die in de oplader zat.

Er zat een brandplek op de hand waarmee ze haar mobieltje normaal gesproken gepakt zou hebben, waaruit de familie concludeert dat zij is overleden door elektrocutie. De politie verklaarde dat ze Madison Coe levenloos aantroffen met de telefoon, die met een oplader en een verlengsnoer verbonden was met het stopcontact. De officiële instanties verklaren dat de op het overleden meisje aangetroffen symptomen consistent zijn met signalen die wijzen op elektrocutie, maar dat eerst nader onderzoek wordt gedaan door de plaatselijke politie en door de 'Office of the Medical Investigator' voordat de officiële doodsoorzaak kan worden vastgesteld.

Vorig jaar stierf een scholiere uit Moskou op vergelijkbare manier net als een 24-jarige Russin het jaar daarvoor. 

Volgens door media geraadpleegde experts zou water dat in contact komt met een telefoonoplader niet voor elektrocutie kunnen zorgen, omdat er namelijk maar 5 volt door zo'n oplaadsnoer gaat. Maar het verlengsnoer zou wel de oorzaak kunnen zijn. 

Wij vroegen mr. Eric M. Horssius Krantz & Polak Resolve om een reactie. "Een ongeluk zoals door de familie beschreven is hoogst onwaarschijnlijk, maar niet absoluut onmogelijk. Een accu/batterij van een telefoon is ongeveer een batterij van het type 4 Volt/ 24 Watt per uur. De oplader trekt maximaal zo'n 2 Ampère, maar de afgifte van zo'n apparaat zal nooit, ook niet onder water, deze waarden overtreffen. Dat kan onder omstandigheden anders zijn als de oplader, die aan netstroom en de telefoon gekoppeld is, van inferieure kwaliteit of versleten is. Dan bestaat de mogelijkheid dat (AC) netstroom door het (DC) aansluitkabeltje lekt, er geen kortsluiting wordt veroorzaakt en een dodelijke hoeveelheid energie of tenminste een ontbranding of explosie optreedt. Diep tragisch en wederom bewijs dat met elektriciteit niet voorzichtig genoeg kan worden omgesprongen, zeker in combinatie met vocht", aldus de contra-expert en gerechtelijk deskundige. 


 
Bronnen: Facebook; AD; NOS; KCBD: RTL
Geplaatst op 12-07-2017


Share on: