Independer start met vergelijking bestelautoverzekering

Independer is vandaag live gegaan met een vergelijkings- en adviesmodule voor bestelautoverzekeringen. De module is gericht op particulieren en kleine ondernemers (tot circa 10 medewerkers). Tot op heden werden er geen verzekeringen voor bestelauto's (met grijs kenteken) via Independer gesloten.

Vanaf vandaag zijn bestelautoverzekeringen te sluiten (tot maximaal 3500 kg ledig gewicht). Ook kleine bedrijven die meerdere bestelauto's hebben rondrijden (bijvoorbeeld vijf) kunnen via Independer hun bestelautoverzekering afsluiten, al gaat dat dan om per bestelauto af te sluiten verzekeringen. Er is geen sprake van een verzekering, waarop in zo'n geval meerdere auto's worden gesloten. Bij meerdere auto's wordt geen volumekorting gegeven.

Independer is naar eigen zeggen de eerste vergelijkingssite die naast de mogelijkheid om te vergelijken en af te sluiten ook advies gaat geven over de best passende bestelautoverzekering. Nederland telt momenteel zo’n miljoen bestelauto’s. Ongeveer de helft daarvan is in bezit van particulieren en kleine ondernemers. Dat is de doelgroep waar Independer zich op richt met deze nieuwe module. Maarten Lemmers, woordvoerder bij Independer: “Op dit moment zoeken dagelijks al zo’n tweehonderd mensen op onze website naar een bestelautoverzekering. Met onze nieuwe module zetten we de eerste stap om deze groep optimaal te kunnen bedienen. Mensen kunnen in de vergelijking zoeken naar de best passende bestelautoverzekering, of telefonisch advies hierover inwinnen bij een van onze experts.”
 
“We hebben bewust gekozen voor een gefaseerde introductie van de nieuwe bestelautomodule”, zegt Lemmers. “Zo kunnen we tijdens de doorontwikkeling van dit product leren van onze klanten. Belangrijke verbeterpunten over bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid van de website en manieren van informeren van de klant, nemen we direct mee in de volgende fase.” 
 
De bestelautomodule begint met een prijsvergelijking, waarin ook dekkingsadvies (WA, BC of VC) wordt gegeven. De module is volledig responsive en daarmee dus geschikt voor desktop, tablet en mobiel. In de volgende fase wordt de vergelijking uitgebreid met advies op basis van prijs/kwaliteit. Independer biedt via de module ook aanvullende verzekeringen voor bestelauto’s, te weten voor inzittenden en voor rechtsbijstand. Aan uitbreiding wordt gedacht met bijvoorbeeld verzekering voor vervoerde zaken. 
 
Independer zegt marktleider te zijn "als aanbieder van online autoverzekeringen". Independer heeft een martkaandeel in individuele personenautoverzekeringen dat tussen de 15% en 20% ligt. De ambitie is om deze positie ook te verkrijgen bij bestelautoverzekeringen.

Zowel de vergelijkingssoftware van Independer voor personenautoverzekeringen als de nu gelanceerde module voor bestelauto's is gebaseerd op de software van Rolls. De bestelautoverzekeringen die gesloten kunnen worden via Independer zijn de in Rolls opgenomen verzekeringen van direct writers en provinciaal werkende maatschappijen en volmachtbedrijven die een propositie in Rolls hebben. Nog niet wordt gewerkt met eigen volmachtproducten van Independer. 
Bronnen: Independer; foto VW Caddy door Sven Storbeck
Geplaatst op 11-07-2017


Share on: