Koen Engels naar Aon Benfield

Koen Engels (35) treedt per 19 juli in dienst bij herverzekeringsmakelaar Aon Benfield. In de functie van director wordt hij verantwoordelijk voor de verkoop en ondersteuning van het platform ‘PathWise’ in de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika), dat vanaf dit jaar beschikbaar komt voor Europese levensverzekeraars.

Koen Engels gaat werken vanuit het kantoor van Aon Benfield in Amsterdam, dat gespecialiseerd is in levens- en inkomensherverzekeringsoplossingen en kapitaalintensieve herverzekeringen (Solvency II). Engels is natuurkundige en econometrist, en heeft binnenkort ook de CEFA-accreditering voor investment management. Hij heeft uitgebreide kennis en ervaring in levensverzekeringen en risk management. Eerder was hij onder meer werkzaam bij Achmea, Willis Towers Watson en laatstelijk bij PwC.

PathWise is een platform dat Aon Benfield ontwikkelde. "Het biedt levensverzekeraars, pensioenfondsen en herverzekeraars de mogelijkheid om hun verplichtingen en beleggingen te modelleren en scenario’s te genereren. Op die manier biedt het een oplossing voor het beheersen van complexe financiële en biometrische risico’s. Bijzonder aan het systeem is dat dergelijke complexe berekeningen tot duizend keer sneller worden gedaan. Dat maakt het mogelijk de modellen direct te gebruiken in de dagelijkse bedrijfsprocessen. Bij reguliere ALM (Asset Liability Management) studies is dat niet mogelijk", aldus Aon. 
Bron: Aon
Geplaatst op 13-07-2017


Share on: