Kooistra Opkopers, voor al uw schadegoederen!

Kooistra Opkopers uit Dokkum werkt al meer dan 40 jaar voor de schadewereld. Epie Kooistra vormde tot voor kort het vertrouwde gezicht van de onderneming. Enige tijd geleden is zijn zoon Ymo als tweede eigenaar in het bedrijf gekomen. Met jarenlange ervaring en dezelfde werkwijze als zijn vader heeft deze nuchtere Fries inmiddels zijn sporen meer dan verdiend. Samen bedienen zij de markt voor het opkopen van schadegoederen na water-, rook- en transportschade.

(advertorial)

Het vak is vader en zoon met de paplepel ingegoten; zij stammen uit een gezin van opkopers. Grootvader Kooistra reed al in 1942 met zijn kar door Dokkum om goederen op te kopen. Vandaag de dag zitten vader en zoon dagelijks op de weg om partijgoederen op te kopen. Niet alleen in Dokkum en omstreken, maar juist door heel Nederland en de ons omringende landen. Ook ‘s avonds en in het weekend. “Een nette afwikkeling van de inkoop is voor ons de gewoonste zaak van de wereld. Doe je dat niet, dan lig je eruit. Er vindt veel wisseling van de wacht plaats binnen de expertisewereld. Gelukkig worden we vaak weer opnieuw benaderd door experts, ook al zijn zij van werkgever veranderd. Dat betekent dat je toch iets goed doet.”
 
De heren hebben een eigen groothandel waar ze de ingekochte goederen kunnen verkopen, en hebben ook buiten Nederland hun kanalen om de goederen af te zetten. Is de bieding gegund, dan wordt er snel betaald. Dankzij 40 jaar ervaring en een doorgewinterd team zijn ze ingericht op vlotte en flexibele afhandeling van de verkoop. Binnen een paar dagen rijden de speciaal ingerichte wagens voor om de goederen op te halen.
 
“Sommige klanten willen niet dat goederen binnen een straal van 50 km worden verkocht,” aldus Kooistra. “Anders worden we concurrent van de vorige eigenaar. Kooistra Opkopers heeft zich altijd aan restricties gehouden. Wij bieden een eerlijke prijs en zorgen voor snelle betaling. Daarnaast houden we ons aan de gemaakte afspraken en afgesproken tijd. Schade-experts mogen geen gedoe hebben bij de verkoop van de goederen. Wij moeten experts juist ontzorgen. Wederzijds vertrouwen vinden wij erg belangrijk.”
Voor het aanbieden van partijgoederen naar aanleiding van rook-, water- of transportschades kan gebruik gemaakt worden van het formulier op de website www.kooistraopkopers.nl, maar de meeste experts bellen gewoon even met Epie (06 53 12 74 50) of Ymo (06 53 12 92 92).
 
Bron: Zzindi
Geplaatst op 11-07-2017


Share on: