Praatpaal weg als wegmeubilair

Na 57 jaar verdwijnt de 'praatpaal' uit het Nederlandse wegennet. Vanaf 1 juli gaat Rijkswaterstaat alle palen verwijderen. "Omdat een hoop automobilisten met pech weer op weg zijn geholpen met hulp van de praatpaal, kan dat niet onopgemerkt voorbij gaan", vindt autoverzekeraar Allsecur, die het verdwijnen van de praatpaal aangrijpt voor een commerciële actie.

“Omdat bijna iedere automobilist tegenwoordig een smartphone bij zich heeft, is de praatpaal overbodig geworden. Jammer, maar een logisch gevolg. Inmiddels zijn er gelukkig vele andere oplossingen om automobilisten bij pech te helpen. De praatpaal heeft eigenlijk ook aan de voet gestaan van onze Allsecur Pechhulp on demand app. Daarom willen wij de praatpalen heel erg bedanken voor hun dienstjaren en ze een fijn pensioen wensen”, meldt Allsecur.

De verzekeraar heeft er onder meer een speciale website voor in het leven geroepen:
www.ikzegdoeidoei.nl met daarop een video  (animatiefilmpje) en een link naar de Facebook-pagina waarop de bezoekers wordt gevraagd om een afscheidsboodschap met betrekking tot de praatpaal te plaatsen. Inmiddels hebben ruim 600 mensen dit gedaan. Daaraan zal ongetwijfeld meewerken dat de verzekeraar een tankpas ter waarde van 250 euro onder de leukste inzenders zal verloten. 

De ANWB heeft een speciale website opgezet met informatie over de praatpaal, Afscheid van een Icoon www.anwb.nl/wegenwacht/informatie/praatpaal
 
 
Bron: Allsecur
Geplaatst op 05-07-2017


Share on: