Video communiceert nieuwe merkbelofte 'de Vereende'

‘De zekerheid waar de tijd om vraagt’. Dat is de merkbelofte die 'de Vereende' de afgelopen maanden heeft ontwikkeld. Vorig jaar wijzigde de naam van 'VAN' in 'de Vereende'. Nu is het bedrijf bezig met het verder vormgeven van de communicatiestrategie. De merkbelofte staat centraal in de positionering.

“Met de nieuwe positionering willen we in de markt een herkenbaar beeld van de Vereende neerzetten. Daarnaast zetten we hiermee in op meer verbinding tussen alle organisatieonderdelen van de Vereende”, zo geeft Manager Marketing & Acceptatie Bert Sonneveld aan.

De activiteiten van de Vereende zijn het verzekeren van bijzondere objecten en risico’s, de BAVAM-polis, Waarborgfonds Motorverkeer, Nederlands bureau der Motorrijtuigen, Atoompool, Milieupool, NHT (terrorismepool) en het kenniscentrum verzekeraars.

Er is vorige maand een 'corporate video' gelanceerd. Hierin wordt bewust niet verwezen naar de huidige producten, fondsen, pools en oplossingen. De boodschap zet in op het versterken van de label-overstijgende rol van de Vereende. Alle bedrijfsonderdelen herkennen zich in ‘de zekerheid waar de tijd om vraagt’, aldus het bedrijf. Sonneveld licht toe: “Ons verleden, onze positie vandaag de dag en toekomstige vraagstukken hebben we door middel van een jongen, een man en een oudere heer in de video uitgebeeld. Met de spanning van een sprong in de lucht versus het bedenken/bereiken van een goede oplossing/de overkant eindigen we de video.”

In de video (duur 1 minuut 20 seconden) komen de merkwaarden van de Vereende aan bod: oplossingsgericht, empathisch en een autoriteit. In de komende zomermaanden wordt de film low-profile, maar wel gestaag aan de doelgroep getoond (via gestructureerde social media inzet). Die doelgroep is breed: enerzijds de professionele zijde, zoals intermediair en stakeholders zoals Verbond van Verzekeraars en VVN. Anderzijds de eindklant c.q. degenen die schadelijder kunnen zijn bijvoorbeeld in kader van Waarborgfonds. Na de zomer volgt een intensievere periode. Daartoe wordt een kortere versie van de video ontwikkeld (20 tot 30 seconden). Bestudeerd wordt nog of deze kortere versie ook op televisie uitgezonden gaat worden. 
Bron: de Vereende
Geplaatst op 07-07-2017


Share on: