Voor vrachtwagenchauffeurs: topsport om schadevrij te rijden

Nico Lohuis is uitgeroepen tot de Gouden Ridder van de Weg 2017. De 46-jarige chauffeur bij transportbedrijf REKO RAALTE werd door de verkeer- en vervoersspecialiste van de VVD Tweede Kamerfractie Barbara Visser ‘overvallen’ en in het zonnetje gezet. De Gouden Ridder is een door TVM ingestelde onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan een beroepschauffeur die 10 jaar schadevrij rijdt.

Nico Lohuis dacht mee te werken aan een project van transportvlogger Jan van der Molen toen hij op het terrein van zijn werkgever werd verzocht even te stoppen en daar Tweede Kamerlid Barbara Visser en Arjan Bos, CEO van TVM, opdoken om hem in de bloemen te zetten en te voorzien van de versierselen die horen bij deze onderscheiding voor Nederlandse beroepschauffeurs. 

Arjan Bos prees zowel de Gouden Ridder als zijn werkgever REKO RAALTE. “In dit bedrijf draait alles om veiligheid. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf vrijwel geen schades gemeld en dat is heel bijzonder. Goed opgeleide chauffeurs als Nico en werkgevers dragen zeer bij tot de verkeersveiligheid in Nederland. Zeker in een tijd dat de cijfers uitwijzen dat er weer meer doden en gewonden op de Nederlandse wegen vallen. Nico rijdt veel in de bebouwde kom en daar wordt het voor chauffeurs steeds meer topsport om schadevrij en veilig te rijden. Als dat wel lukt kunt u zich rekenen tot de Champions League in het vervoer.” 

Nico Lohuis is daarnaast ook de organisator van de Hexelse truck tour, een jaarlijkse tocht met 130 vrachtwagens en mensen met een verstandelijke beperking. Transportbedrijf REKO RAALTE is gespecialiseerd in transport voor wegenbouw, sloop, grond- en asbestsanering, zandwinning, recycling, containers en afvalverwerking. Het bedrijf met 32 voertuigen en 75 man personeel is in 1969 opgericht. 

TVM wil een positieve bijdrage leveren aan transportveiligheid. Hiervoor initieert de verzekeraar diverse activiteiten, waaronder het uitreiken van onderscheidingen aan Ridders van de Weg. Dit laatste is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen, bedoeld om vakmanschap onder chauffeurs te stimuleren, te belonen en beter zichtbaar te maken, en zo uiteindelijk de veiligheid op de weg te vergroten. 
Bron: TVM Verzekeringen
Geplaatst op 21-07-2017


Share on: