Zwitserse expansie in Brazilië

Swiss Re Corporate Solutions, het onderdeel van de Zwitserse herverzekeraar dat als directe verzekeraar van grote bedrijfsmatige risico's optreedt, is in Brazilië een joint venture aangegaan met de verzekeraar Bradesco Seguros. De portefeuille van bedrijfsmatige grote risico's van Bradesco Seguros is ingebracht in de portefeuille van Swiss Re Corporate Solutions Brasil Seguros S.A. (SRCSB).

De plannen om tot deze joint venture te komen werden oktober jl. aangekondigd. Inmiddels hebben alle toezichthouders in Brazilië toestemming gegeven voor de transactie, waarvan maandag 3 juli werd bekendgemaakt dat deze is afgerond, zodat de joint venture nu officieel van start is gegaan. Swiss Re Corporate Solutions heeft een aandelenbelang van 60% in de joint venture, Bradesco Seguro van 40%. Bradesco Seguros is eigendom van de Banco Bradesco. Daarmee heeft SRCSB markttoegang via de meer dan 5000 kantoren van de Banco Bradesco, alsook via de ruim 140 verzekeringskantoren van Bradesco Seguros. Bovendien werkt Bradesco Seguros samen met ongeveer 40.000 assurantiemakelaars en verzekeringsagenten. Door de integratie van beide portefeuilles aan bedrijfsmatige grote risico's is SRCSB goed voor een bruto premie-inkomen van ongeveer 220 miljoen euro. 

CEO van SRCSB is Luciano Calheiros.
Bronnen: Swiss Re Corporate Solutions; Foto: door Eurico Zimbres - Eigen werk, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=524093
Geplaatst op 05-07-2017


Share on: