Allianz stapt in Nigeriaanse groeimarkt

Allianz heeft een overeenkomst voor een overname gesloten in Afrika. In Nigeria wordt het bedrijf Ensure Insurance Plc. overgenomen. Dankzij deze acquisitie zal de verzekeraar aanwezig zijn in zeventien landen van dit werelddeel.

Allianz heeft vandaag bekendgemaakt 98% van de Ensure-aandelen over te willen nemen van aandeelhouder Greenoaks Global Holdings Ltd. Ensure is zowel actief in de schade- als in de levenmarkt en boekte in 2016 in totaal 11 miljoen euro aan bruto premie. Nigeria met 180 miljoen inwoners en het hoogste GDP (bruto binnenlands product) van Afrika wordt als belangrijke groeimarkt gezien door Allianz.

Allianz denkt zowel in zakelijke als bedrijfsmatige verzekeringen productie te kunnen gaan maken. In het bijzonder wordt nadruk gelegd op het in dienst nemen en ontwikkelen van lokaal talent, zegt Coenraad Vrolijk, Regional CEO Africa van Allianz.

Afhankelijk van de goedkeuring van de toezichthouders verwacht de Duitse verzekeringsgroep dat de transactie eind 2017 afgesloten kan worden. 
Bron: Allianz Group
Geplaatst op 30-08-2017


Share on: