RISK brengt 'inkomen' onder bij Turien en krijgt volmacht Ansvar

RISK Verzekeringen in Nieuwegein en Turien & Co. Assuradeuren in Alkmaar hebben besloten met elkaar een strategische samenwerking aan te gaan voor inkomensverzekeringen. Beide partijen werken inmiddels ook aan de volgende stap in samenwerking: binnenkort verstrekt het aan Turien & Co. gelieerde Ansvar aan RISK een volmacht.

Assuradeur Turien & Co. (opgericht in 1921) is als nichespeler vooral actief in het exclusieve segment, Financial Lines en inkomensverzekeringen. Ook geniet de assuradeur in de branche bekendheid voor het onderbrengen van exclusieve auto's. RISK richt zich met een breed aanbod van risicodragers met name op de particuliere en kleinzakelijke markt van gangbare risico’s. Beide partijen hebben hun eigen focus en visie, die elkaar goed aanvullen. Turien & Co. en Risk zullen in de toekomst in toenemende mate gaan samenwerken en elkaar op diverse productgebieden aanvullen.

"Op grond van deze sterke match tussen beide ondernemingen hebben zij onlangs een volgende stap gezet in de samenwerking", aldus de samenwerkingspartners. Turien & Co. zal als partner voor inkomensverzekeringen voor het distributiekanaal van RISK gelden. De bij RISK aangesloten adviseurs kunnen hierbij gebruik maken van de inkomenspropositie van Turien & Co. De adviseurs kunnen hiermee eenvoudig premies en voorwaarden vergelijken op het gebied van verzuimverzekeringen. Daarnaast profiteren de werkgevers met een verzuimverzekering van de re-integratieondersteuning die Turien & Co. biedt.

Ansvar is een schadeverzekeraar gevestigd in Amsterdam en focust met name op het duurzame segment. Oorspronkelijk in 1967 opgericht als dochter van het gelijknamige Zweedse concern (met als primaire doelgroep mensen met een bewuste levenswijze c.q. onthouding van alcohol) is de onderneming sinds 2006 gelieerd aan Turien & Co., beide als onderdeel van dezelfde Holding. Naast AnsvarIdéa Verzekeringen wordt ook het label van Wederkerige 1820 gevoerd.

RISK Verzekeringen is een serviceprovider, opgericht in 2000. Het biedt de aangesloten bemiddelaars een breed aanbod aan diensten en is betrokken bij diverse innovaties en bij insurtech startups. Zo loopt RISK Verzekeringen voorop op het gebied van rijgedrag-autoverzekeringen. Aan RISK Verzekeringen zijn volmachten verstrekt door Allianz, Allianz Global Assistance, ARAG, ASR, Avéro Achmea, DAS, Delta Lloyd, Europeesche, FATUM, Generali, Goudse, HDI, Liberty, London, Monuta, Nationale-Nederlanden, Reaal en Unigarant.
Bronnen: Turien & Co.; RISK Verzekeringen; Jan Schrijver
Geplaatst op 31-08-2017


Share on: