3M winnaar eerste 'Rob Insinger Award'

Zojuist is in Beachclub Habana aan het strand van Kijkduin door Betsie Insinger bekendgemaakt dat 3M Nederland B.V. de 'Rob Insinger Award' heeft gewonnen. Deze door Duurzaam Herstel ingestelde award is vernoemd naar wijlen haar echtgenoot, Rob Insinger.

Rob Insinger deed als directeur van Centraal Beheer 'aan duurzaamheid voordat het woord was uitgevonden', zoals hun ook op de bijeenkomst van Duurzaam Herstel aanwezige dochter Charlotte Insinger zo treffend voor de aanwezigen verwoordde. Vorig jaar tijdens de 'summer bbq' van Duurzaam Herstel werd het instellen van deze prijs voor 'duurzame initiatieven' bekendgemaakt. Harry Filon, directeur van Duurzaam Herstel, zei bijzonder verheugd te zijn met de inzendingen voor de award. Het leidde tot zes nominaties, waarop de afgelopen weken via internet gestemd kon worden. Vanmiddag, tijdens de bijeenkomst op het strand voor de keurmerkhouders en relaties, konden de aanwezigen stemmen; deze stemmen 'uit het vak' wogen voor 2/3 mee in het eindresultaat. Van de zes genomineerden werd voordat de stembriefjes konden worden ingeleverd, een video van hun innovatie getoond, waarna ieder van de genomineerden een minuut had om in een pitch de nominatie kracht bij te zetten. 

Bert Schreuder (rechts op de foto), key account manager van 3M Nederland, mocht voor de Thinsulate-folie de award en de cheque van 1500 euro in ontvangst nemen uit handen van Betsie Insinger, de weduwe van Rob Insinger (hij zou nu 81 jaar oud geweest zijn). Bert Schreuder: "Ik ben bijzonder verheugd om als relatieve nieuwkomer in dit gezelschap meteen zo'n prestigieuze prijs in ontvangst te mogen nemen. Wij hopen er een belangrijke bijdrage mee te kunnen leveren o.m. aan energiebesparing door bedrijven."


De nominaties waren:
Reconditioneringsbedrijf Polygon Nederland B.V., waarbij het samenstel van activiteiten op gebied van duurzaamheid en MVO een voorbeeld is voor de branche.  
 
De Circulaire Menukaart, ingezonden door Koers Groep B.V. Hierbij biedt men bouw- en renovatie-oplossingen waarbij hergebruik centraal staat bij het ontwerp, de bouw en het onderhoud van vastgoed.  
 
Larsa Group laat zien dat reparateurs van mobiele elektronica inmiddels professionele herstelbedrijven zijn waar kwaliteit en duurzaamheid in het DNA zit. Zo gaan mobieltjes die niet meer geheel hersteld kunnen worden volgens westerse begrippen, naar de derde wereldlanden, waar ze nog prima ingezet kunnen worden.   
 
Belfor Nederland B.V. is genomineerd met de Soot Removal Film. Een techniek waarmee zonder water en chemicaliën, wat anders uiteindelijk ook in het grondwater terechtkomt, rook- en roetschade vakkundig kan worden gereinigd. 
 
De Thinsulate-film van 3M Nederland B.V. is genomineerd vanwege zijn zeer hoge duurzame toepassing. De film (folie) heeft een zeer hoge isolerende werking en levert daarmee grote besparingen op de stook- en aircokosten.  
 
Swinkels Glas laat zien dat duurzaamheid leidt tot het toekomstbestendig maken van de onderneming. Dat dit dus niet het primaat is van grote concerns met een R&D afdeling, maar ook MKB-bedrijven verder kan helpen. Daarom als gidsbedrijf genomineerd voor de award. 

Hier kunt u alle video's zien van de nominaties.
Jan Schrijver
Geplaatst op 07-09-2017


Share on: