Chinees tintje aan eerste Freek Vonk commercial

Reaal zet de populaire bioloog Freek Vonk in voor de nieuwe serie commercials. "De belangrijkste rol in de commercials is echter niet weggelegd voor de bekendste TV-bioloog van Nederland, maar voor zijn moeder: Saskia Vonk. Zonder haar is Freek nergens.

Zij zorgt er achter de schermen voor dat alles ‘Lekker geregeld’ is en alles weer op zijn pootjes terecht komt, aldus de verzekeraar bij de lancering van de nieuwe serie commercials. In de film wordt de rol van de moeder overigens gespeeld door een actrice. In deze eerste commercial zorgt zij ervoor dat 'zoon Freek' voordat hij op avontuur gaat een ongevallenverzekering heeft gesloten. In de voorwaarden voor de ongevallenverzekering van Reaal voor particulieren staat trouwens, dat er geen uitkering volgt als het ongeval voorvloeit uit "Waagstukken, als u ouder bent dan 18 jaar", maar ook "Let op; U bent wel verzekerd voor waagstukken als deze echt nodig waren om uw werk te doen. Of als dit nodig was voor (een poging tot) het redden van mensen, dieren en/of zaken of bij rechtmatige zelfverdediging."

Eerder dit jaar werd Freek Vonk (1983) gebeten door een rifhaai tijdens opnamen voor het tv-programma Freek naar de Haaien. In de eerste commercial in deze reeks zien we de bioloog omarmd worden door een reuzenpanda. Sinds enkele maanden zijn in Ouwehands dierenpark in Rhenen reuzenpanda's te zien. Om de dieren in de Nederlandse dierentuin te krijgen, was medewerking van de Chinese overheid nodig. Vivat, de holding waaronder Reaal valt, is eigendom van het Chinese  Anbang. Bij de aankondiging van deze commercial met reuzenpanda wordt door de verzekeraar overigens geen link gelegd tussen genoemde feiten. De verzekeraar Anbang (de op twee na grootste verzekeraar van China) kwam afgelopen juli in opspraak, toen topman Wu Xiaohui op non-actief werd gesteld en de Chinese overheid strafmaatregelen nam (een tijdelijke verkoopstop in China van polissen)

Voor het opnemen van de commercials zijn geen films geschoten met Freek en de reuzenpanda's samen. De beelden zijn volledig tot stand gekomen door filmbeelden van reuzenpanda's in de computer te combineren met opgenomen acteerwerk van de bioloog. 

Jeroen de Graaf, directeur Merk & Communicatie van VIVAT over de commercials: “Iedereen kent in zijn omgeving wel zo’n type dat alles regelt op de achtergrond en altijd voor iedereen klaar staat als het een keer tegenzit. De regelaar die vrijwel ongemerkt zorgt dat alles vlekkeloos verloopt, zodat anderen onbezorgd hun eigen leven kunnen leiden. Reaal is van mening dat verzekeren geen moeite mag kosten, zowel bij afsluiten als bij schade. Daarvoor wil Reaal deze regelaars ondersteuen, zodat die ook een keertje kunnen zeggen: ‘Lekker geregeld!’.”

De reeks nieuwe commercials zijn voor Reaal gemaakt door Bureau Etcetera. De commercials zijn sinds afgelopen zondag 10 september te zien. Hier ziet u de commercials met  dr. Freek Vonk: https://youtu.be/vdcPlthAl9c
Bronnen: Reaal; Jan Schrijver
Geplaatst op 13-09-2017

< Vorige


Share on: