Dreigt autoschadeherstel onbetaalbaar te worden?

Hoe houden we schadeherstel werkbaar en betaalbaar? Dat is het thema van het tweede BOVAG Autoschadeseminar, dat dit jaar plaatsvindt op 26 september. Tot de sprekers horen Tesla, Thatcham en Innovam.

"Moderne auto’s worden in hoog tempo steeds complexer en daarmee wordt het ook steeds ingewikkelder om schades te herstellen. Door peperdure technieken en materialen, strenge fabrieksvoorschriften en aansprakelijkheidskwesties dreigt schadeherstel anno 2025 onwerkbaar en onbetaalbaar te worden. Of kan het ook anders? En hoe dan?", zo stelt de BOVAG de vraag. "Die steeds slimmere auto’s vragen doorlopend investeringen in geavanceerde werkplaatsuitrusting. Ook zullen schadeherstellers eraan moeten wennen dat hun medewerkers jaarlijks meerdere dagen terug de schoolbanken in moeten. In haar tweede seminar onderzoekt BOVAG Schadeherstel welke keuzes een schadehersteller heeft. Zijn er überhaupt wel keuzes, of moet je mee in deze ontwikkeling? En welke rol kan BOVAG daarin voor haar leden vervullen."

Tesla Inc. geeft zijn eigen specifieke visie op schadeherstel aan auto's met dure materialen (carbon) en technieken (lijmen, autonome auto, sensoren, etc.) die nu al hier en daar worden toegepast en snel terrein zullen winnen. Hoe hard gaan die ontwikkelingen? En hoe ver gaat Tesla met voorschriften en eisen om aansprakelijkheidskwesties te regelen? 

Thatcham Research Center uit Groot-Brittannië vertelt over merk- en modelspecifieke herstelmethoden, het optimaliseren van autoschadeherstel en kosteneffectiviteit. Hoe betaalbaar en werkbaar is de toekomst van schadeherstel volgens de techneuten van Thatcham? Thatcham heeft daarbij ook aandacht voor de schadeherstellers die (nog) geen erkenning hebben voor een bepaald merk.  

Innovam is mondiaal opleidingsinstituut voor Lamborghini en laat tijdens het BOVAG-seminar zien hoe ze het verkrijgen van technische informatie integreren in de opleidingen, óók als het hele jonge auto’s betreft. Uitgelegd wordt hoe virtual reality het schadeherstelproces is binnengetreden.

Toine Beljaars, voorzitter BOVAG Schadeherstelbedrijven, praat de aanwezigen bij over de plannen van BOVAG in het licht van het geschetste toekomstbeeld. 

26 september, van 14:30 - 19:30
BOVAGhuis
Kosterijland 15
3981 AJ Bunnik
 
Meer informatie op mijn.bovag.nl/autoschadeseminar 
Bron: BOVAG
Geplaatst op 01-09-2017


Share on: