MoneyView onderzoekt rechtsbijstand en AVP

MoneyView heeft zijn jaarlijkse ProductRating opgesteld voor rechtsbijstandverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP’s). Deze rating werkt met een systeem van 1 tot maximaal 5 sterren. Deze zijn te verdienen voor prijsstelling en voorwaarden. Bij rechtsbijstand krijgt het product van Lancyr vijf sterren op beide vlakken. Bij AVP geldt dit voor het product van Ohra.


Vijf sterren voor de prijsstelling van rechtsbijstandverzekeringen zijn voor a.s.r., Ditzo en Lancyr. De vijf sterren voor de voorwaarden komen aldus MoneyView toe aan ABN AMRO, Lancyr en Nationale-Nederlanden. Het product van volmachtbedrijf Lancyr, een gelabelde variant van de rechtsbijstandverzekering van Nationale-Nederlanden, is voor het eerst meegenomen in de benchmark en scoort als enige rechtsbijstandverzekering vijf sterren op zowel de prijs als de voorwaarden.

De maximale vijf sterren voor de prijsstelling van AVP’s zijn voor Aon Direct, OHRA en United Insurance. De vijf sterren voor voorwaarden gaan naar ABN AMRO, Klaverblad en OHRA. MoneyView: "OHRA heeft daarmee het enige product dat zowel op prijs als op voorwaarden het maximale aantal sterren scoort."

Voor de AVP wordt onder meer gekeken naar de dekking voor drones (alleen ABN AMRO en In Shared sluiten de dekking expliciet uit; OHRA is de enige die drones uitdrukkelijk wel dekt), hoverboards (op de openbare weg in ons land verboden, toch geven meerdere verzekeraars dekking) en e-bikes (wel onder de AVP) versus speedbikes (niet onder de AVP).

Meer over de marktontwikkelingen en over de MoneyView ProductRating is te vinden in het Special Item Recht en Aansprakelijkheid, dat gratis is te downloaden op www.specialitem.nl
Bron: MoneyView
Geplaatst op 20-09-2017


Share on: