Poliskraker biedt voorwaardenvergelijker AVB

Poliskraker.nl biedt sinds deze week vergelijkingen van polisvoorwaarden voor aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven (AVB). Vergelijkingen zijn opgenomen voor de AVB’s van Allianz, Amlin, de NBA (Beurspolis) en HDI Global. Binnenkort worden AVB's van meer verzekeraars toegevoegd.

Poliskraker.nl is een initiatief van voormalig assurantiemakelaar en bestuurslid van NVA (een van de rechtsvoorgangers van Adfiz) Berrie van der Heide (foto) en diens zoon mr. Pim van der Heide. Eind 2016 werd door Poliskraker.nl afgetrapt met de vergelijking van voorwaarden van cyberpolissen. Daarna volgden in juni 2017 de AOV-module in samenwerking met Adfiz (Clarus-module). Begin september werd de module voor collectieve inkomensverzekeringen toegevoegd. Deze module is ontwikkeld in samenwerking met Janthony Wielink van Enkwest en bestaat uit de volgende submodules:
• Collectieve inkomensverzekeringen werkgever
o Verzuim conventioneel
o WGA Eigenrisicodrager
• Collectieve inkomensverzekeringen werknemer
o WGA-hiaat beperkt
o WGA-hiaat uitgebreid
o WIA-bodemverzekering
o WIA-excedent.

De Module AVB is ontwikkeld in samenwerking met Rupununi Advies B.V., het bedrijf van registermakelaar in assurantiën Sietze de Jong (tevens lid van de redactie van Schade Magazine). Hij laat weten dat in de loop van de komende weken ook worden toegevoegd de AVB’s van ASR, Avéro Achmea, Centraal Beheer, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden en Reaal. Poliskraker.nl heeft de voorwaarden al beoordeeld en de uitkomsten daarvan aan de desbetreffende verzekeraars voorgelegd, conform het goede principe van het plegen van wederhoor. Nadat een maatschappij zijn 'review' heeft gegeven op de door poliskraker.nl gemaakte vergelijking, zal ook deze vergelijking zichtbaar worden op de site van Poliskraker.nl. De moduleprijs AVB bedraagt € 90,- excl. btw op jaarbasis voor een abonnee van Poliskraker.nl. 
 
Voor een abonnement geldt een basistarief. Dat is 25 euro voor een één-gebruiker licentie. Voor een kantoor met meerdere mogelijk gelijktijdige gebruikers geldt een basistarief van 100 euro per 5 gebruikers per jaar. De moduleprijs is vast, ongeachte het aantal gebruikers per kantoor. Per module verschilt het tarief. Als bijvoorbeeld alle submodules van de module collectieve inkomensverzekeringen worden afgenomen, komt dat op een moduletarief van 270 euro (genoemde moduletarieven zijn exclusief btw). 
 
Binnenkort wordt er een module beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen toegevoegd. Daarna zullen meer modules op het gebied van aansprakelijkheid kunnen volgen, waarbij gedacht kan worden aan bestuudersaansprakelijkheid en aan Wegam/WSV. 

"We richten ons met Poliskraker.nl primair op assurantiekantoren, maar er zijn ook al verzekeraars klant geworden", aldus Sietze de Jong. 
 
Jan Schrijver
Geplaatst op 27-09-2017


Share on: