Sprinklerbedrijf Aqua+ viert 40-jarig bestaan

Aqua+ Sprinklersystemen in Goor bestaat veertig jaar. Het bedrijfsjubileum wordt op donderdag 14 september gevierd. Het bedrijf heeft bijna 200 medewerkers. Naast de hoofdvestiging in Goor heeft Aqua+ ook vestigingen in Mijdrecht, Klazienaveen en Berlicum.

"De bedrijfshistorie begint in 1977 als Rudolf Walhof, die dan nog samen met zijn broer directeur-eigenaar van installatiebedrijf B. Walhof en Zonen is, besluit om een nieuwe firma op te richten, die zich moet specialiseren in de installatie van sprinklers. De oprichter weet zijn bedrijf in de beginjaren al een stevige reputatie op de sprinklermarkt te bezorgen. In 1982 komt zoon Michel, de huidige directeur-eigenaar, er ook bij en bouwt de bekendheid verder uit", aldus het jubilerende bedrijf.  "In de loop der jaren heeft het bedrijf een grote relatiekring met bekende namen opgebouwd, waaronder bierbrouwer Grolsch, vrachtwagenproducent Scania, rijwielfabrikant Gazelle en Schiphol.  Aqua+ richt zich niet alleen op het bedrijfsleven maar is ook steeds vaker actief met het installeren van sprinklers in wooncomplexen. Dat is een gevolg van de trend dat persoonlijke veiligheid steeds meer aandacht krijgt."

Het sprinklerbedrijf heeft naar eigen zeggen een bijzondere reputatie gevestigd door het prefabriceren van ingewikkelde leidingsystemen in de eigen werkplaatsen. "Zulke ‘’bouwpakketten’ kunnen snel en efficiënt ter plekke worden gemonteerd. Bij bestaande bedrijven heeft dat een groot voordeel: het productieproces hoeft tijdens de installatie niet te worden stilgelegd. De technici van Aqua+ hebben inmiddels een ruime ervaring opgedaan met die aanpak." 

Op 14 september geeft het bedrijf, voorafgaand aan de feestelijkheden, de relaties een kijkje in het bedrijf waarbij diverse demonstraties worden gegeven. Vervolgens geeft Sacha de Boer een presentatie in de raadszaal van het gemeentehuis van het Hof van Twente met aansluitend een walking dinner in het aangrenzende theater De Reggehof. Vanaf 20.30 uur is er een feestavond met optredens van diverse artiesten.
Bron: Aqua+
Geplaatst op 01-09-2017


Share on: