Technologische ontwikkelingen autolak belicht

Vorige week ging het team van lakfabrikant Standox vijf dagen lang de weg op en bezocht vijf locaties in Nederland: Harms Autoschades in Hoogezand, AAS Autoschade Hartgerink in Hengevelde, AAS Autoschade Hogenboom in Roelofarendsveen, Ruud van Boxtel Autoschade in Schijndel en tot slot Auto Comfort (op de foto) in Zwijndrecht.

“Het doel van de roadshow was om Standox producten en innovaties naar meer autoschadebedrijven door Nederland te brengen en dit was zeker een succes,” zegt Willem Hartsuiker, Standox Sales Manager voor Nederland. “Het evenement trok zelfs meer mensen aan dan we hadden verwacht. Het liet autoschadeherstellers en spuiters productdemonstraties zien, vragen stellen, advies krijgen en ook netwerken.” 

Het nieuwe concept ‘Color Automation Package’ werd geïntroduceerd. Het concept bevat de meest recente spectrofotometer van Standox, de Genius IQ2. Deze maakt gebruik van vergevorderde technologie om extreem snelle en nauwkeurige kleurformule resultaten te geven. Hij leest automatisch de kleur en meet ook het effect in één stap zodat deze direct een complete formule kan geven. Andere belangrijke gepresenteerde conceptonderdelen waren de Standolux iQ LED lamp, de meest recente Standowin iQ kleurmanagementsoftware en de Rotogen-verfmixer. Ook non-paint leveranciers speelden met hun innovaties in op dit nieuwe concept van Standox. 

Standox is één van de wereldwijd aangeboden lakmerken van Axalta Coating Systems. 

 
Bron: Axalta
Geplaatst op 27-09-2017


Share on: