Univé-medewerkers preventief de straat op

Honderden Univé-medewerkers zijn afgelopen vrijdag tijdens een actiedag vanaf 136 locaties in het land bezig geweest met preventie, waarbij daadwerkelijk de handen uit de mouwen werden gestoken voor de lokale bevolking. Ze deden dat op het gebied van veiligheid in en om het huis, gezondheid, verkeersveiligheid en online veiligheid.

De actiedag was tevens de jubileumdag - 25 jaar - voor de naam Univé. Bij Univé werken in totaal circa 2700 medewerkers. De activiteiten werden gedaan onder de noemer 'Univé Helpt'. Univé wil dit structureel gaan doen. Dat zal worden gedaan vanuit de stichting Univé Helpt. Deze stichting bestond reeds, maar is nu nieuw leven ingeblazeen. Vanuit de stichting wil de verzekeraar zich permanent inzetten "voor het voorkomen van risico’s en beperken van schade in de lokale samenleving. Univé werkt daarvoor samen met lokale organisaties. Zo wil Univé saamhorigheid stimuleren en het elkaar helpen concreet maken. Het is de overtuiging van Univé dat juist op die manier de overlast voor mensen en de schadelast daarbij werkelijk daalt". 

Elkaar helpen is geenszins iets nieuws. De verzekeraar haalt aan dat bijvoorbeeld al in 1794 de eerste leden elkaars stallantaarns inspecteerden. "En dat doen we nu nadrukkelijk weer, bijvoorbeeld door het helpen van ouderen en inspecteren van woningen op inbraak- en brandrisico’s. Verzekeren alleen is niet onze herkomst noch toekomst. Het gaat om elkaar helpen”, zegt CEO Joost Heideman van Coöperatie Univé.

Afgelopen vrijdag tijdens de actiedag deelden medewerkers fruit uit aan verkeersdeelnemers die goed gedrag toonden. Er  werd opgeruimd in diverse wijken en wijktuinen. Met ouderen werd gedanst en werden musea bezocht. Op diverse locaties werden koplampen, ruiten en spiegels van auto’s gewassen om het zicht te vergroten. Ook hielpen medewerkers met het installeren van gratis apps om mobieltjes 'boef-proof' te maken en om beter hulp te verlenen zoals met de 112-app en de AED-app. In diverse Univé-winkels werden brandmelders uitgedeeld en er werden lifehammers in auto’s geïnstalleerd.

Stichting Univé Helpt is onderdeel van een nieuwe koers die ook de ontwikkeling inhoudt van nieuwe preventie- en adviesdiensten vanuit het coöperatieve gedachtegoed. Voorbeelden zijn de Langer Thuis-coaches gericht op ouderen die wat extra hulp willen en de nieuwe diensten rond Veilig Wonen met onder andere een woningcheck. In lijn van de nieuwe koers worden ook de huisstijl en het logo van Univé vernieuwd. Het nieuwe logo wordt reeds in concept getoond en zal vanaf maart 2018 gebruikt gaan worden. 

 
Bron: Coöperatie Univé
Geplaatst op 27-09-2017


Share on: