Van den Doel verantwoordelijk voor Aon Global Risk Consulting

Aon heeft onderdelen Aon Global Risk Consulting (AGRC) en COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement) samengevoegd. "Door deze samenvoeging ontstaat een risk consultancyafdeling van ruim vijftig mensen die een breed scala aan risico- en crisis-expertisegebieden aanbiedt. In Nederland blijft COT onder de huidige naam en met de huidige dienstverlening opereren", aldus Aon.

"Door risico- en crisismanagement te integreren, biedt Aon zijn klanten alle stappen van het risicomanagementproces met oplossingen voor risicobeperking, -preventie, kwantificering en financiering. Hierdoor kunnen zowel de kans als de impact op risk events worden verminderd. Ook alle facetten van specialisaties, zoals Business Continuity Management, worden voortaan integraal aangeboden. Daarmee sluit Aon aan op de behoefte bij zowel klanten als regelgevende instanties om de focus bij nieuwe, opkomende risico’s te leggen op het weerstands- en herstelvermogen  van organisaties (de ‘resilience’)."

Met deze samenvoeging is Alex van den Doel (46; foto) per 1 september verantwoordelijk voor de vernieuwde AGRC-organisatie. Marco Zannoni (38) (foto via deze link) blijft Director COT en wordt tevens Strategy Director AGRC. Hij vormt samen met Van den Doel het managementteam van de nieuwe organisatie.

“Bedrijven bereiden zich steeds vaker voor op crisissituaties aan de hand van hun toprisico’s als cyber, reputatie en terrorisme,” zegt Zannoni. “Het samengaan van Aon Global Risk Consulting en COT speelt daar geheel op in.” Van den Doel: “In een complexe en dynamische wereld met opkomende risico’s als cyber, terrorisme en geopolitieke bedreigingen is een integrale benadering van risk management en crisismanagement cruciaal. De samenvoeging van AGRC en COT is daar een concreet resultaat van.”

Dora Horjus (46) (foto via deze link) maakt na ruim acht jaar de overstap van Managing Director COT naar Managing Director Corporate Wellness bij Aon. In de acht jaar die zij bij COT werkte, heeft ze onder meer voor de integratie van COT binnen Aon gezorgd en voor een verbreding van het klantportfolio - van hoofdzakelijk publieke sector naar andere markten. “Ik kijk ernaar uit om samen met de 120 collega’s van Corporate Wellness klaar te staan voor opdrachtgevers die oplossingen zoeken op het gebied van casemanagement, consultancy en insurance broking op health-gebied.”

 
Bron: Aon
Geplaatst op 08-09-2017


Share on: