AGCS breidt uit in China en Indonesië

Na opening van de nieuwe vestiging in Zuid-Korea in juni richt Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) zich op verdere groei in Azië door uitbreiding in China en Indonesië, met een vestiging in Beijing respectievelijk Jakarta.

De nieuwe vestiging in Beijing, onderdeel van het nieuwe Allianz kantoor in de Chinese hoofdstad, is na Guangdon en Shanghai de derde in China. In Indonesië (foto Borobudur op Java, Indonesië) zal AGCS opereren als divisie binnen Allianz Utama in Jakarta. Op beide locaties opereert AGCS als herverzekeraar van de lokale Allianz-entiteit door middel van teams die zich specifiek bezighouden met de corporate verzekeringsactiviteiten van AGCS.

Door expansie van het netwerk wil AGCS inspelen op de kansen van de groeiende verzekeringsmarkt in zowel China als Indonesië. China is ‘s werelds tweede verzekeringsmarkt en was in 2016 goed voor bijna de helft van de wereldwijde verzekeringsgroei. In Indonesië verwacht men dat door positieve economische ontwikkelingen, zoals een toename van het BBP tot 5,3% eind 2017, het premievolume zal stijgen. Verder verwacht men een groeiende vraag naar brand- en constructieverzekeringen door het groter wordende overheidsbudget voor infrastructuur. 
 
Jan Schrijver
Geplaatst op 23-11-2017


Share on: