Amazon in startblokken voor Europese verzekeringsmarkten

Onderzoeksbureau GlobalData in Londen wijst de verzekeringsbranche er door middel van een persbericht op dat webwinkel Amazon in de startblokken staat om verzekeringsactiviteiten te gaan ontplooien. Amazon is momenteel verzekeringsprofessionals aan het recruteren in Londen voor een nieuw team dat opgezet wordt om de verzekeringsmarkten in het VK, Duitsland, Frankrijk, Italiƫ en Spanje op disruptieve wijze te gaan bewerken.


GlobalData dicht Amazon hierbij goede kansen toe. Amazon heeft inmiddels een positieve reputatie opgebouwd dat het de behoeften van de consument in het hart van de proposities weet te plaatsen. Terwijl Amazon erin slaagt een hoog niveau van consumentenvertouwen te bewerkstelligen, is dat vertrouwen iets waarmee de verzekeringsbranche juist heeft geworsteld, in de VK in het bijzonder door het schandaal met kredietbeschermingsproducten voor particulieren. Volgens marktonderzoek van GlobalData is 18% van de consumenten bereid hun autoverzekeringen of woonverzekeringen bij Amazon af te sluiten.

De beweging in de markt van jaarlijkse prolongatie naar een systeem in de trant van een 'maandelijks abonnement' speelt een partij als Amazon in de kaart. De techniek die in een huis aanwezig is, zal steeds meer van invloed gaan zijn op de behoefte van een gezin aan verzekeringen. Wat dit betreft heeft Amazon geïnvesteerd in spraakgestuurde systemen Echo Dot, die de consumenten niet alleen een box bieden waarop muziek afgespeeld kan worden, maar waarmee door spraak allerlei diensten kunnen worden ingeroepen en waarmee door middel van spraak informatie kan worden opgevraagd en bestellingen kunnen worden gedaan bij Amazon. De intensieve relatie die Amazon weet op te bouwen met consumenten is van een compleet andere orde dan verzekeringsbedrijven weten op te bouwen door middel van 'hun jaarlijkse polisprolongatie en contacten als er een keer schade is'. 

Afbeelding van de Echo Show die vanaf 16 november leverbaar is in Duitsland

 
Jan Schrijver; bron gegevens GlobalData, bron afbeelding Amazon.de
Geplaatst op 09-11-2017


Share on: