Atradius opent in Sofia en Boekarest

Kredietverzekeraar Atradius breidt zijn internationale aanwezigheid uit met de opening van een kantoor in Bulgarije en een kantoor in Roemenië. Klanten en zakenpartners kunnen vanaf nu lokaal in de hoofdsteden Sofia (foto) en Boekarest bij Atradius terecht.

Atradius is de op een na grootste kredietverzekeraar ter wereld. “Bulgarije en Roemenië behoren tot de meest interessante groeimarkten van Europa en laten een enorm potentieel zien", zegt Andreas Tesch, Chief Market Officer van Atradius. “In dit licht is het vergroten van onze aanwezigheid in deze landen een logische stap in onze wereldwijde uitbreidingsstrategie.” Het marktaandeel van Atradius in Roemenië is momenteel 11%. In Bulgarije is het huidig marktaandeel 14%. In 2017 zal het bbp van Roemenië rond de 197 miljard USD bedragen. Voor Bulgarije ligt de verwachting dit jaar op 53 miljard USD.
 
Het bruto binnenlands product van Roemenië is de laatste jaren jaarlijks tussen de 4 en 4,8 procent gegroeid. Vergeleken met andere lidstaten van de Europese Unie is dit een bovengemiddelde groei. Het land telt 20 miljoen inwoners. Het marktvolume van de kredietverzekeringsindustrie in Roemenië ligt momenteel rond de 24 miljoen euro, met een huidig gemiddeld groeipercentage van 10 procent per jaar. Het volume van de kredietverzekeringsmarkt in Bulgarije (land met 7 miljoen inwoners) ligt momenteel rond de 6 miljoen euro. "Vooral omdat het product en de voordelen ervan voor bedrijven nog steeds vrij onbekend zijn in het land, heeft de kredietverzekeringsmarkt in Bulgarije de afgelopen jaren een min of meer vlakke ontwikkeling gekend", zo licht Atradius toe aan Schade Magazine.

“Wij willen onze klanten de beste dienstverlening met de grootst mogelijke expertise in de belangrijkste markten bieden,” licht Thomas Langen, Senior Regional Director voor Duitsland, Centraal- en Oost-Europa bij Atradius toe. “Met het openen van twee nieuwe vestigingen versterken we niet alleen onze positie in verhouding tot lokale bedrijven. Het stelt ons ook beter in staat om onze internationale klanten te begeleiden bij het uitbreiden van hun activiteiten naar deze markten.” In elk van de nieuwe kantoren is gestart met een personele bezetting van vijf medewerkers.
 
In 2016 breidde Atradius uit in Azië met een nieuw kantoor in Zuid-Korea. Om de aanwezigheid in Zuid-Afrika en andere landen in de regio te verstevigen verwierf Atradius ook 25 procent van de aandelen in Credit Guarantee Insurance Corporation of Africa Ltd (CGIC), een toonaangevende kredietverzekeraar in Afrika. Atradius versterkte zijn positie verder met de volledige overname van Graydon, vooraanstaande dienstverlener van zakelijke informatie in Nederland, België en Groot-Brittannië, en het verwerven van 80 procent van de aandelen van het Portugese kredietinformatiebureau Ignios. Bovendien is het incassobedrijfsonderdeel Atradius Collections sinds vorig jaar ook actief in India en China. 

De adresgegevens van beide nieuwe kantoren:
Roemenië:
Atradius Crédito y Caución S.A. de Seguros y Reaseguros, Madrid, Sucursala București
Cladirea Sky Tower, Calea Floreasca, nr. 246 C, etaj 34, sector 1
București, cod poștal 014476, România

Bulgarije: 
Atradius Crédito y Caución S.A. de Seguros y Reaseguros 
Klon Bulgaria
Blvd. Bulgaria 109
1404 Sofia, Bulgaria
Jan Schrijver; bron foto https://www.flickr.com/people/63465428@N00 Borislav Dimitrov
Geplaatst op 15-11-2017


Share on: