Brandveilig Bouwen Nederland presenteert 'De essentiële bouwkundige controlepunten'

Tijdens de studiedag ‘brandveilig transformeren’ van de vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is de nieuwste uitgave ‘De essentiële bouwkundige controlepunten’ 2017/2018 gepresenteerd.

De uitgave helpt bij het controleren van de brandveiligheid van gebouwen en is bestemd voor iedereen die belang heeft bij een brandveilig gebouw zoals gebouweigenaren, gebruikers, huurders, architecten, adviseurs, risico beheersingsmedewerkers,
Bouw & Woningtoezicht en toeleveranciers, verzekeraars en makelaars. 

‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ is een uitgave van Brandveilig Bouwen Nederland en is samen met Brandweer Nederland en Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland gemaakt. De alweer twaalfde editie is door Marcel Koene namens het projectteam van de uitgave uitgereikt aan Eugène van Mierlo van Brandweer Nederland, Joric Witlox, voorzitter BBN en dagvoorzitter Martina Smit. Zij is advocaat verzekeringsrecht. Zij vraagt zich vanuit maatschappelijk perspectief af of nu BBN sinds 25 jaar de stakeholders attendeert op en doordringt van essentiële bouwkundige controlepunten, we eigenlijk niet zouden moeten spreken over ‘vanzelfsprekende bouwkundige controlepunten’. “Zodat je als bezoeker en gebruiker van een pand erop mag vertrouwen dat deze punten gecontroleerd zijn”, aldus Smit.
 
In deze uitgave is meer aandacht voor controlepunten in bestaande bouw, een uitgebreid hoofdstuk over Rook Warmte Afvoer en een nieuw stuk over horizontaal geplaatste daklichten. De uitgave ‘Essentiële bouwkundige controlepunten 2017/2018’ is te downloaden van www.bbn.nu. Op deze website zijn ook gedrukte exemplaren te bestellen.
 
BBN
De vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is deskundig op het gebied van bouwkundige brandpreventie, ook wel ‘passieve brandveiligheid‘ genoemd. De vereniging beoogt een hogere mate van brandveiligheid van gebouwen door het toepassen van brandveilige bouwmaterialen die de (minimalistische) criteria van de regelgeving kwalitatief overstijgen.

Foto: overhandiging van links naar rechts Eugène van Mierlo, Marcel Koene en Joric Witlox
 
 
Jan Schrijver, bron Martina Smit
Geplaatst op 30-11-2017


Share on: