CB&V ondersteunt bij uitdragen Politiekeurmerk

CB&V ondersteunt vanaf januari 2018 als uitvoeringspartner alle bedrijven die beveiligen conform het Politiekeurmerk Veilig Wonen. CB&V gaat de PKVW-erkende installateurs onder meer ter zijde staan bij het uitdragen van dit keurmerk.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) is eigenaar van het PKVW. 

CB&V zegt door de manier van auditeren van de keurmerkhoudende installateurs extra toegevoegde waarde te leveren. "PKVW-bedrijven mogen veel verwachten van het CB&V. De wijze waarop wij auditeren is opbouwend en dus uniek. We krijgen daar nu al positieve feedback op van aangesloten bedrijven. De onderwerpen die we tijdens de audit bespreken breiden we uit. Denk bijvoorbeeld aan het werven van nieuwe klanten, de invulling van een goede, klantgerichte offerte, het introduceren van alle communicatiematerialen en promotiemiddelen die het CCV voorhanden heeft. We gaan geregeld bijeenkomsten organiseren in het land, waar we kennis delen met PKVW-bedrijven. De onderwerpen variëren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hang-ensluitwerk tot een introductie in het gebruik van social media", aldus Oscar van Doorn (foto), de voorzitter van het bestuur van CB&V.  Ook inhoudelijk zijn er voldoende ontwikkelingen. “We blijven ons richten op een inbraakwerendheid van drie minuten, maar op basis van de behoefte van een aantal PKVW-bedrijven werken we aan een PKVW-plus regeling die uitgaat van zwaardere inbraakwerendheid van gevelelementen."

CB&V is een zelfstandige partij die zich uitsluitend richt op kwaliteitsbevordering rond het thema woninginbraakpreventie. CB&V telt vier medewerkers waarvan er drie al 12,5 jaar in dienst zijn. Door de uitgebreide aanwezige expertise binnen de eigen organisatie en bij de drie ‘moederorganisaties’ (SKG, SKH en SHR) die vertegenwoordigd zijn in het bestuur bevindt CB&V zich in het centrum van beveiliging en veiligheid. 
Jan Schrijver; bron foto CCV, CB&V
Geplaatst op 15-11-2017


Share on: