CCS verzorgt CED Connect koppeling voor UMG

Onlangs is UMG (Unirobe Meeùs Groep) live gegaan met schadebehandelplatform CED Connect. De uitrol wordt door partijen een succes genoemd, hetgeen mede te danken is aan de door CCS ontwikkelde koppeling. "Met de samenwerking tussen CED, UMG en CCS is weer een grote stap gezet in het nog efficiënter kunnen afhandelen van schades", aldus de partijen.

CED Connect, een initiatief van CED, is een platform voor digitale schadebehandeling. "Met dit systeem gaat alles wat geautomatiseerd kan, ook geautomatiseerd: van de controle van de polis, het vaststellen van de aansprakelijkheid, de financiële afwikkeling, tot aan herstel en communicatie. Schadebehandelaars kunnen zich hierdoor focussen op de complexe schades en persoonlijke aandacht geven aan de klant. Door de nieuwe koppeling kunnen gebruikers van CCS nu ook eenvoudig profiteren van de voordelen van CED Connect", zo luidt het persbericht. 
 
UMG zet CED Connect nu in voor de afhandeling van particuliere autoschades. “Wij verwachten met CED Connect écht grote stappen te kunnen maken in efficiency en klanttevredenheid”, aldus directeur Ron Gardenier van UMG Assuradeuren. “Zodra het schadebehandelingsproces voor motorrijtuigen naar tevredenheid verloopt, sluiten we ook Varia en Brand aan en zetten wij de 'Mijn-Omgeving' van CED voor de klant open. Hierdoor kan de klant de schade zelfstandig online melden en het schadebehandelingsproces en de communicatie daarover in zijn eigen online dossier volgen. Dat sluit goed aan op onze visie dat de juiste combinatie van digitalisering en een persoonlijke benadering van groot belang is om in de toekomst duurzaam succesvol te zijn.” 
 
"De aansluiting van UMG op CED Connect past in de strategie van UMG om zich continu te willen verbeteren en in te spelen op de ontwikkelingen en mogelijkheden in de markt. Dat de koppeling zo snel en zo succesvol tot stand is gekomen, is een gezamenlijke prestatie van zowel UMG, CCS en het CED Connect-team." Arnold Barendrecht, Commercieel Directeur CCS, blikt tevreden terug: “Door de intensieve samenwerking en inzet van zowel UMG, CED en CCS hebben wij een succesvolle koppeling tussen Level-7 (CCS) en CED Connect kunnen realiseren. Het Claim Handling proces heeft hierdoor een enorme efficiëntieslag gemaakt. Met deze koppeling ontwikkelt CCS zich verder als professionele partner in de verzekeringsketen.”

UMG was eigendom van Aegon, maar is onlangs overgenomen door de onafhankelijke Amerikaanse assurantiemakelaar Aon. Daarmee is het nieuwe Aon (inclusief UMG) de grootse intermediair van Nederland. Vóór de overname moest Aon in de omzetranglijst van intermediairs nog de niet-onafhankelijke tussenpersoon Rabobank voor zich dulden. 

Foto v.l.n.r. Marcel van der Meulen (CED), Ron Gardenier (UMG) en Arnold Barendrecht (CCS)
Jan Schrijver, bron foto CED
Geplaatst op 30-11-2017


Share on: