Combined ratio a.s.r. van 94,5% is beter dan de doelstelling

Bij a.s.r. is in de eerste 9 maanden van het jaar het operationeel resultaat toegenomen met 105 miljoen euro tot 550 miljoen euro. In het derde kwartaal nam het operationeel resultaat toe met 19 miljoen euro tot 165 miljoen euro. De combined ratio in het segment Schade verbeterde van 95,7% (in de eerste drie kwartalen van 2016) naar 94,5% over de eerste drie kwartalen van 2017.

Het operationeel resultaat in Schade steeg in de negenmaandsperiode met 42,4% tot 141 miljoen euro. In het segment Schade zijn bruto geschreven premies in de negen maanden van 2017 gestegen met 5,3% tot € 2.043 miljoen, gedreven door hogere volumes en premieverhogingen.

Bestuursvoorzitter Jos Baeten: ‘Wij zijn tevreden met de resultaten in de eerste negen maanden van het jaar. Ook het derde kwartaal laat een verbetering zien ten opzichte van vorig jaar. Daarmee zetten we de goede resultaten van de eerste helft van het jaar door. Het operationeel rendement op het eigen vermogen bedraagt ruim 16% en overtreft onze doelstelling. De combined ratio is in de eerste negen maanden van dit jaar, met 94,5%, beter dan de doelstelling. In P&C (property & casualty, red.) zien we na een uitzonderlijk lage schadelast eerder dit jaar, dat deze in het derde kwartaal is toegenomen door enkele grote schades en het seizoenspatroon in onze reisverzekeringsactiviteiten."
Jan Schrijver; bron foto a.s.r.
Geplaatst op 29-11-2017


Share on: