Gevolgen van scheiding inzien via online scan

Tijdens een ledenmiddag heeft RFEA, het Register Financieel Echtscheidingsadviseur, de Financiële EchtscheidingScan geïntroduceerd. Het is een online-tool waarmee consumenten snel inzicht en overzicht krijgen in de gevolgen van een scheiding. Deze tool zal de komende periode een centrale rol vervullen in een consumentencampagne van RFEA.

Rond een scheiding moeten, in een vaak emotionele periode, besluiten worden genomen die bepalend zijn voor de financiële toekomst van beide partners. Om consumenten inzicht en overzicht te bieden heeft RFEA de Financiële EchtscheidingScan ontwikkeld. Op vijf thema’s (wonen, financiële toekomst, kinderen, pensioen en IB-ondernemer) krijgt de consument telkens vijf vragen voorgelegd. Die vragen maken de consument ervan bewust op welke onderdelen actie zou moeten worden genomen en deskundig advies nodig is.
De Financiële EchtscheidingScan zal door RFEA de komende periode worden ingezet in een online-consumentencampagne, met Facebook en Google als belangrijkste mediakanalen. De scan is ook als PDF beschikbaar.

Het startschot voor de campagne werd gisteren gegeven tijdens de RFEA-ledenmiddag. Zo’n 80 van de 200 adviseurs tellende beroepsorganisatie waren daarvoor naar Baarn gekomen. Vakinhoud, verenigingsinformatie en netwerken stonden tijdens de ledenmiddag centraal. De drie RFEA-opleidingsinstituten - Dukers & Baelemans, Lindenhaeghe en de ScheidingsDeskundige – verzorgden kennissessies over onderwerpen voor de beroepspraktijk van de adviseur. Thema’s waren jurisprudentie, het nieuwe huwelijksvermogensrecht en het kindgebondenbudget in relatie tot de alimentatieberekening.

 
Jan Schrijver, bron afbeelding RFEA
Geplaatst op 16-11-2017


Share on: