Informatieavonden Verzekeringskunde/ERM aan UvA

​De Amsterdam Business School houdt dit jaar op 13 december 2017 een informatieavond voor het masterprogramma en de modules van Verzekeringskunde en Enterprise Risk Management. Voor volgend jaar staan op 14 februari, 4 april, 16 mei en 13 juni informatieavonden geprogrammeerd.

Het betreft een tweejarige masteropleiding aan de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een executive opleiding die bestemd is voor studenten die de studie volgen naast hun baan. De college’s worden op dinsdag gehouden, van 15.00 tot 22.00 uur. Degenen die de opleiding na twee jaar met goed gevolg hebben afgesloten, ontvangen een academische bul met als titel MSc (Master of Science) in de studierichting Verzekeringskunde (op de foto een aantal van de studenten die in 2017 hun bul ontvingen). Dat kan in twee afstudeervarianten: ‘Verzekeringskunde’ of ‘Enterprise Risk Management’. De vakken in het eerste jaar zijn gelijk, in het tweede jaar verschillen de vakken.

Voor toelating tot het masterprogramma is een wo- of hbo- vooropleiding vereist (studenten met een hbo-vooropleiding dienen voor toelating eerst een pre-master te volgen, waarmee degenen met een hbo-bachelor op het niveau worden gebracht van degenen met een wo-bachelor).

Het is ook mogelijk om losse vakken uit het programma te volgen. De college’s worden in het Nederlands gegeven. De studie-literatuur is in het Nederland en in het Engels. 

Hierbij een overzicht van de (dus ook los te volgen) modules van Verzekeringskunde en Enterprise Risk Management in het voorjaar van 2018: 
 
Vanaf 6 februari:
• Verzekeringsrecht
• Verzekeringseconomie
• Financiële Economie 
• Risk Management Strategie 
Vanaf 3 april
• Enterprise Risk Management 

De opleiding en de informatieavonden worden gehouden in het universiteitsgebouw aan de Plantage Muidergracht 12 in Amsterdam.

De website van Verzekeringskunde.
Meer informatie over en of opgeven voor het volgen van de modules of het bijwonen van de voorlichtingsavonden bij drs. Ed van der Lely, telefoon 020 525 5339, e-mail: e.vanderlelij@uva.nl
 

 
Jan Schrijver; bron foto ABS/UvA
Geplaatst op 08-11-2017


Share on: