Integratie NN en Delta Lloyd moet € 350 miljoen kosten besparen

Vandaag heeft management van de NN Group, waaronder CEO Lard Friese, beleggers geïnformeerd over de gang van zaken tijdens de Kapitaal Markt Dag (KMD) in Rotterdam. Benadrukt werd dat de kostenbasis sinds 2013 in Nederland met 25% is verlaagd.

Als minder tevreden stellend punt werd de lage winstgevendheid van het schadebedrijf genoemd. De klanttevredenheid en medewerkersbetrokkenheid is naar zeggen van het NN-management in alle regio's verbeterd. Doel van de groep is  om het kapitaal te gebruiken op een manier die waarde creëert voor de aandeelhouders; dit lag ook ten grondslag aan de acquisitie van Delta Lloyd in april van dit jaar. De Solvency II-ratio van NN Group aan het einde van het derde kwartaal van 2017 van 204% vormt een solide basis voor de gecombineerde groep.

Sinds de afronding van de acquisitie in het tweede kwartaal van 2017 is er een goede start gemaakt met de integratie van Delta Lloyd in NN Group. De verwachting is dat de integratie kostensynergieën zal opleveren. Doel is om ten opzichte van 2016 de structurele kosten dankzij de integratie met ongeveer 350 euro miljoen te verlagen, waarvan ongeveer de helft eind 2018 moet zijn gerealiseerd. Er wordt gestreefd naar een jaarlijkse groei van gemiddeld 5 tot 7% van het operationeel resultaat (voor belastingen). 

De integratie van de Nederlandse schade- en levenbedrijf wordt als complex betiteld en zal tegen 2020 worden voltooid. Met het oog op goedkeuring door toezichthouders worden de juridische fusies van het vermogensbeheer van NN en Delta Lloyd en bankentiteiten in 2018 voltooid, en in 2019 voor NN Life en Delta Lloyd Life en NN Niet-leven en Delta Lloyd Niet-leven. Door de overname van Delta Lloyd blijft Nederland de grootste bijdrager aan de winst van de Groep.
 

 

Jan Schrijver, bron gegevens NN Group, bron foto NN Group
Geplaatst op 30-11-2017


Share on: