Medische app 'SOS' valt in de prijzen

SOS MediTolk App, dé medische taalhulp voor reizigers, heeft afgelopen week de internationale IAG Innovation Award 2017 gewonnen.

Alarmcentrale SOS International lanceerde afgelopen zomer de SOS MediTolk App. In deze app kunnen reizigers op een eenvoudige manier hun (chronische) ziektebeeld invoeren en in tientallen talen laten vertalen. Dit kan miscommunicatie met buitenlandse medische hulpverleners – met mogelijk ernstige fouten of verkeerde diagnoses tot gevolg –voorkomen.

De SOS MediTolk App voorziet in een behoefte; sinds de lancering is de app al ruim 2000 keer gedownload en al honderden keren volledig ingevuld, met volledig (vertaalde) medische dossiers.Voor directeur SOS International Marcel van der Meulen is dit geen verrassing. "Vandaag de dag regelen reizigers alles zelf online, van vliegticket tot reisverzekering. Met de SOS MediTolk App kun je goed voorbereid op reis en heb je ook bij gezondheidsklachten de regie in eigen hand. In stressvolle situaties zoals ziekte, is communiceren met een zorgverlener vaak niet eenvoudig; in Nederland niet, en in het buitenland zéker niet."

De SOS MediTolk App wil risico’s door slechte communicatie helpen voorkomen. "Als alarmcentrale streven we naar optimale klantervaringen. Daarbij is innovatieve, digitale ondersteuning, zoals de SOS MediTolk App een succesfactor. Dat schept ruimte voor extra persoonlijke aandacht als deze nodig is. De unieke kracht van de SOS MediTolk App is nu ook door internationale partners in de branche erkend en bekroond met de IAG Innovation Award 2017. De International Assistance Group (IAG) is een wereldwijd netwerk van 62 alarmcentrales. Jaarlijks zijn deze centrales 24/7 bereikbaar om 181 miljoen reizigers bij te staan als dit nodig is. Daarbij behandelen ze 2 miljoen mobiliteitshulpvragen en bijna 750.000 medische hulpvragen. Om voor deze jaarlijkse IAG-award in aanmerking te komen moet een inzending innovatief zijn als het gaat om technologie, noodhulpverlening of hulpverleningsproces."

Volgens de jury voldoet de SOS MediTolk App hier op alle punten aan. De gratis te downloaden (vooralsnog uitsluitend in de Apple-store) SOS MediTolk App wordt op de markt gebracht door SOS International, onderdeel van CED Group.
 

Margret Wallaard, bron: CED Group
Geplaatst op 07-11-2017


Share on: