Onderzoek naar dodelijk ongeval in Finse haven

Op 15 november 2017 kwam in de Finse haven Rauma een bemanningslid van het Nederlandse vrachtschip 'Lady Christina' om het leven. Het bemanningslid werd geraakt door de rijdende luikenwagen van het schip.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft twee onderzoekers naar Finland gestuurd. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval.

Het slachtoffer is een 25-jarige matroos uit de Filipijnen. De man raakte bekneld bij het sluiten van de luiken in de haven van het Finse Rauma. De eigenaar van het schip is rederij Wijnne Barends uit Delfzijl. 

Volgens een Finse krant gebeurde het ongeluk kort voor tien uur in de ochtend en was de man op slag dood. De lokale politie heeft de zaak onderzocht en het schip aansluitend vrijgegeven. Donderdagochtend 16 november heeft het schip de haven van Rauma verlaten om koers te zetten naar de Finse stad Pietarsari (ofwel Jakobstad).  
Jan Schrijver; bronnen: Onderzoeksraad voor Veiligheid, Transport-online.nl, Schuttevaer, bron foto: Onderzoeksraad voor Veiligheid
Geplaatst op 29-11-2017


Share on: