Pauline van Esterik in Kifid-bestuur

Dr. Pauline van Esterik-Plasmeijer is per 1 december 2017 benoemd tot lid van het bestuur van het financiële klachteninstituut Kifid. Zij heeft haar eigen adviespraktijk voor managementadvies en interimmanagement en is bestuursvoorzitter van Stichting Mijn Geld en Zo. De minister van Financiën heeft de benoeming door het bestuur van Kifid goedgekeurd.

Pauline van Esterik (51) heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, vooral vanuit het perspectief van de consument. Zij was onder meer Chief Commercial Officer bij Achmea en Senior Vice President New Growth Markets bij ABN AMRO. Sinds 2013 heeft zij een eigen adviespraktijk voor management- en interimadvies, Van Esterik & Company. Zij heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het vertrouwen in financiële dienstverleners. Van Esterik studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam op consumentengedrag in de financiële sector. 
 
Voorzitter Ralph Pans is blij met haar benoeming: “Pauline van Esterik is een ervaren bestuurder met hart voor het maatschappelijk belang waar Kifid voor staat. Zij heeft veel kennis en ervaring als het gaat om de verhouding tussen consument en financiële dienstverlener. Daarmee kan zij bijdragen aan het versterken van de toegankelijkheid en effectiviteit van Kifid. We kijken uit naar de samenwerking met haar.” 

Pauline van Esterik vervult de vacature die is ontstaan door het vertrek van mr. Jan Maarten Slagter wegens het bereiken van de maximale bestuurderstermijn. Met Pauline van Esterik is het bestuur weer op volle sterkte; overige leden van het bestuur zijn Ralph Pans (voorzitter) en Wop de Lange.

 
Jan Schrijver; bron afbeelding Kifid
Geplaatst op 24-11-2017


Share on: