Poliskraker introduceert module beroepsaansprakelijkheid

Poliskraker introduceert begin december een nieuwe voorwaardenvergelijkingsmodule voor beroepsaansprakelijkheid. Vanaf de start zullen alle producten van AIG, De Goudse, Hiscox en Markel opgenomen zijn in de vergelijkingsmodule.

Poliskraker.nl is een online voorwaardenvergelijker voor bedrijfsmatige schadeverzekeringen. Het is een initiatief van voormalig assurantiemakelaar en bestuurslid van NVA (een van de rechtsvoorgangers van Adfiz) Berrie van der Heide en diens zoon mr. Pim van der Heide. Eind 2016 werd door Poliskraker.nl afgetrapt met de vergelijking van voorwaarden van cyberpolissen. Daarna volgden in juni 2017 de AOV-module in samenwerking met Adfiz (Clarus-module). Begin september werd de module voor collectieve inkomensverzekeringen toegevoegd. Daarna werd de module AVB toegevoegd. Deze AVB-module is ontwikkeld in samenwerking met Rupununi Advies B.V., het bedrijf van registermakelaar in assurantiën Sietze de Jong (tevens lid van de redactie van Schade Magazine).

De AVB-module bestond tot nu toe uit de polisvoorwaardenvergelijkingen van de producten van Allianz, Amlin, NBA (Beurspolis) en HDI Global. De producten van ASR, Avéro Achmea, Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden zijn aan de module toegevoegd. Door het toevoegen van de producten van vier nieuwe verzekeraars verdubbelen Sietze de Jong (foto) en Poliskraker.nl het aantal beschikbare polisvoorwaardenvergelijkingen in de module. Bovendien is bij de module het volgende nieuwe criterium opgenomen: ‘Review toegepast door betrokken verzekeraar’? Momenteel heeft slechts één van de acht verzekeraars nog niet aan dit criterium voldaan. De betreffende verzekeraar – Avéro Achmea – heeft aangegeven dit begin 2018 te kunnen doen.

Volgende maand wordt de module beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen toegevoegd.
Jan Schrijver; bron foto Rupununi
Geplaatst op 27-11-2017


Share on: