Schappen slecht gevuld door brand in broodfabriek

De broodschappen van verschillende vestigingen van Albert Heijn en Jumbo zijn vandaag slechts beperkt gevuld. Dit komt door een brand die vannacht woedde bij de broodfabriek Bakkersland in Rotterdam.

In de bakkerij van Bakkersland in het bedrijvengebied Spaanse Polder in Rotterdam heeft vannacht brand gewoed. De brand werd even na middernacht ontdekt. Omstreeks half twee maandagmorgen had de brandweer de brand onder controle. De brand bleek te zijn ontstaan in een schakelkast. Bij de brand kwam veel rook vrij. Alle personeel moest het pand verlaten.

Het reeds gebakken brood in de productiehal werd door de rook aangetast. Verschillende supermarkten van Jumbo en Albert Heijn (foto), voor welke ketens Bakkersland (een bedrijf met circa 140 medewerkers) brood produceert, hebben geen vers brood geleverd gekregen en hebben hierdoor vandaag slecht gevulde schappen in de broodafdeling. 

Maandagochtend werd er onderzoek gedaan bij de bakkerij, onder meer door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het saneren van asbest.
Jan Schrijver; bronnen Bakkersland, RTV Rijnmond, bron foto: Louise Melchers
Geplaatst op 27-11-2017


Share on: