Atradius lanceert online portaal Atrium

Atradius lanceert een nieuw online creditmanagementportaal op basis van Oracle-technologie. Dit nieuwe digitale portaal genaamd Atrium biedt aan verzekerde bedrijven snelle kredietwaardigheidscontroles. Het stelt bedrijven wereldwijd in staat om hun kredietverzekeringspolissen te beheren en op een centrale plaats en in realtime kredietlimieten aan te vragen.

"Het nieuwe portaal biedt klanten van Atradius snelle en gemakkelijke toegang tot volledige kredietverzekeringstransacties wereldwijd in meer dan 45 landen. Het portaal is gebouwd met een flexibele architectuur, zodat nieuwe functionaliteit eenvoudig is toe te voegen", aldus kredietverzekeraar Atradius. Het Atradius Atrium-portaal biedt makelaars en accountmanagementteams "een snellere en efficiëntere manier om claimaanvragen voor verzekerde klanten van Atradius af te ronden". Klanten kunnen informatie vinden en bekijken over de kredietwaardigheid van debiteuren, zoals hun ratings, bestaande dekking en claims, voorafgaand aan het aanvragen van een kredietlimiet. De klant kan direct een limiet aanvragen, waarbij de informatie al is opgenomen in de applicatie, zodat kredietlimietbeslissingen snel genomen kunnen worden. 
 
Jörg Müller, Group IT Director van Atradius: “Het Atrium-klantportaal is een belangrijke mijlpaal voor ons, nu we onze bedrijfsvoering moderniseren. Het portaal zorgt voor een enorme tijdbesparing en vermindert de kans op fouten. Zo wordt het creditmanagement sneller, eenvoudiger en transparanter."
 
De lancering van Atrium sluit aan op 'Atradius Insights', een online analysetool die verzekerden helpt bij het bepalen van risico’s, het monitoren van portfolio-prestaties en het identificeren van nieuwe zakelijke kansen. 
Jan Schrijver; bron afbeelding Atradius
Geplaatst op 20-12-2017

< VorigeVolgende >


Share on: