Nederlands Cyber Collectief biedt (beperkte) vergelijking cyberpolissen

Nederlands Cyber Collectief heeft een dienst gelanceerd voor het vergelijken van premie en voorwaarden van cyberverzekeringen. Een bedrijf uit het mkb kan via de website van het collectief een vergelijkingsverzoek indienen en krijgt de werkdag erna "de voorwaarden en prijzen van de drie best passende cyberverzekeringen".

"Er komen steeds meer cyberverzekeringen op de markt. Maar wat zijn de verschillen tussen deze verzekeringen? En welke beveiligingseisen worden gevraagd? Het Nederlands Cybercollectief lanceert de Cyberverzekering Vergelijker voor het mkb.
Dat er steeds meer cyberverzekeringen op de markt komen, juichen wij toe. Het aantal incidenten op het gebied van cybercrime stijgt onverminderd en het is daarmee de snelst groeiende vorm van misdaad", zegt het collectief, een samenwerkingsverband van verschillende bedrijven en organisaties. O.m. Veilig Internetten, Meld Misdaad Anoniem en Nationale-Nederlanden zijn in de samenwerking betrokken organisaties. “Cyberverzekeringen zijn volop in ontwikkeling, relatief nog onbekend en daarmee onbemind. Nieuwe begrippen en nieuwe vormen van dekking maken het voor de mkb’er vaak lastig in te schatten welke verzekering het beste past. De gratis Cyberverzekering Vergelijker maakt de markt transparant en schept overzicht in de wirwar van cyberverzekeringen. We hopen dat de mkb’er bewuster een keuze gaat maken als het om zijn cyberrisico’s gaat. En dat Nederland daarmee veiliger wordt”, aldus Kokke van der Werf namens het Nederlands Cyber Collectief. 

Hoe werkt het?
Een mkb’er kan via de website van het Nederlands Cyber Collectief een vergelijkingsverzoek indienen. De volgende werkdag ontvangt hij een overzicht met daarin de voorwaarden en prijzen van de drie best passende cyberverzekeringen. Daarin worden onder andere de verzekerde bedragen beschreven, de dekkingen vergeleken en het eigen risico genoemd. Ook wordt er informatie over de schadeafhandeling gegeven en aangegeven aan welke preventiemaatregelen het bedrijf moet voldoen. Het overzicht geeft de mkb’er inzicht en helpt daarmee bij het maken van een keuze. 

Preventie
Een verzekering keert uit na een incident en biedt dan financiële zekerheid. Het Collectief vindt het voorkomen of de schade beperken zeker zo belangrijk. Het Collectief biedt zelf (preventie)diensten, zoals de Cyberwacht, de Cyber-Adviesmachine en de Cyberadviseur. 

Commentaar
Het collectief zegt geen vergoeding te krijgen. De vergelijking wordt gemaakt door Zicht en dat is onderdeel van collectief-samenwerkingspartner NN. Het overzicht van 'de beste drie' wordt overigens samengesteld op basis van slechts drie aanbieders, te weten Hiscox, Chubb en AIG. "Er zijn meer cyberverzekeringen op de markt zoals Zurich, CNA en Allianz, maar die bieden alleen maatwerk, we kunnen ze hier niet vergelijken. Tip? Bel onze Cyberadviseur", schrijft het collectief. Wellicht kom je dan ook weer terecht bij een adviseur van Zicht? Die zal de markt hopelijk beter kennen dan dit beperkte overzicht van het collectief. Want ook de specifiek op het mkb gerichte Goudse Verzekeringen timmert aan de weg met zijn 'geen spelregels' cyberpolis. Een onafhankelijke adviseur kan via de module van voorwaardenvergelijker Poliskraker inzicht krijgen in polisvoorwaarden van AIG, Allianz, Chubb, CNA/Hardy, De Goudse, HDI Global, Hiscox en Zurich. 

Zicht?
Het collectief reageerde op onze veronderstelling dat 'Bel onze Cyberadviseur' leidt naar een adviseur van NN-onderdeel Zicht. "Klopt inderdaad. Als iemand maatwerk wil, belt hij/zij direct naar Zicht." 

Nadere reactie van het collectief
"Het Nederlands Cyber Collectief start met de Cyberverzekering Vergelijker als een test. De Vergelijker wordt klein opgezet om te leren van de mkb’er. Heeft de mkb’er behoefte aan een Cyberverzekering Vergelijker én is de vergelijking duidelijk genoeg? Het Collectief investeert hiermee in de markt en krijgt hiervoor geen vergoeding."

Over adviseur Zicht merkt het collectief op: "Zicht, partner van het Nederlands Cyber Collectief, maakt de automatische vergelijking en is tevens de Cyberadviseur. De adviseur helpt bij telefonische vragen en geeft advies bij maatwerk."


 
Jan Schrijver
Geplaatst op 07-12-2017

Volgende >


Share on: