Allianz start 'Nat Cat Solutions'

Allianz Risk Consulting (ARC) - onderdeel van Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) - is gestart met 'Nat Cat Solutions'. Dit is een nieuwe dienst aan klanten gericht op preventie van natuurrampen.

Hiervoor werkt AGCS samen met Predict Services, een dochteronderneming van Airbus, de nationale weerdienst Météo France en BRL, een bedrijf dat zich specialiseert in het toezicht op en controle van natuurlijke gevaren. Zo willen zij hun klanten een oplossing op maat bieden om risico’s van natuurrampen beter te anticiperen, ze te voorkomen en te beheersen. 
 
Deze nieuwe service is nu beschikbaar voor alle AGCS klanten in Europa en zal in de loop van 2018 verder uitgerold worden in Azië, Noord –Amerika, Zuid-Amerika en Afrika. 
 
“Natuurrampen en extreme weersomstandigheden nemen wereldwijd toe, zowel in frequentie als ernst. Wij willen bedrijven helpen de juiste beslissing te nemen in noodsituaties om schade te voorkomen of toch te minimaliseren. De gecombineerde expertise van onze risico-ingenieurs en de diensten van Predict kunnen dit waarmaken,” zegt Willem van der Meij, Risk Control Manager Nederland.  
 
De nieuwe Nat Cat Solutions service van AGCS zal zijn klanten kunnen helpen zich beter voor te bereiden op of om te gaan met natuurrampen. AGCS-klanten kunnen gebruikmaken van 24/7 toezicht met betrekking tot hun locaties over heel de wereld en ontvangen real-time waarschuwingen per e-mail of SMS wanneer een van hun locaties zou kunnen worden beïnvloed door natuurlijke gevaren. 
Jan Schrijver; bron gegevens AGCS; bron afbeelding website Predict
Geplaatst op 25-01-2018

< VorigeVolgende >


Share on: