Als een beursvloer met 1100 aanwezigen

Gisteren namiddag heeft de VNAB een zeer geslaagde nieuwjaarsreceptie gehouden in de Onderzeebootloods van de voormalige scheepswerf RDM in Rotterdam-Heijplaat. VNAB-directeur Wim Span hief, na een korte maar krachtige toespraak, met de circa elfhonderd aanwezigen het glas op het nieuwe jaar.

Wim Span stipte in zijn woorden onder meer het belang van de VNAB aan op het gebied van de sanctiewetgeving en de vakbekwaamheid en met het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum als belangrijke ontmoetingsplaats voor de coassurantiemarkt. Het belang van dat laatste aspect wordt ook door de grote opkomst voor de nieuwjaarsreceptie onderschreven.

"Het is een goede traditie in de wereld van de assurantiebeurs om elkaar in het begin van het jaar te ontmoeten. De behoefte hieraan blijkt er dus nog altijd in te zitten. Waren er vroeger met de assurantiebeurs in Amsterdam en Rotterdam twee van dergelijke bijeenkomsten - overdag - in de huidige situatie blijkt de traditie voort te leven, middels één bijeenkomst aan het einde van de dag. Er zijn geen bekende muzikanten nodig of sprekers van naam, maar 'bier en bitterballen' zijn genoeg, de mensen komen voor elkaar, het is gezellig en zakelijk gezien zeker ook praktisch om binnen het tijdbestek van enkele uren meerdere mensen te kunnen spreken", aldus Wim Span tegen SCHADE magazine. 

Door ballonnen in verschillende kleuren konden de branches zich desgewenst groeperen, Brand (rood), Transport (blauw), Engineering (geel) en Varia (groen). Ook was het mogelijk via de app Handshake om contacten met aanwezigen te leggen en om de komende twee maanden voor wat betreft de app-gebruikers de gastenlijst te raadplegen.

Het industrieel erfgoed, de Onderzeebootloods van RDM, is een goed gekozen locatie voor deze bijeenkomst. In het dynamische havengebied van Rotterdam gelegen, is het vanaf de A15 goed bereikbaar en biedt het ruim voldoende parkeergelegenheid voor grote gezelschappen. Niettegenstaande het frisse weer, was de temperatuur binnen prima op orde. 

 
Jan Schrijver
Geplaatst op 10-01-2018

< VorigeVolgende >


Share on: