Autorestauratiebedrijven stappen over naar BOVAG

De beursvloer van InterClassics 2018 in Maastricht vormde op 11 januari 2018 het decor voor de oprichting van de nieuwe BOVAG-afdeling Dutch Car Restorers, waarin gespecialiseerde restauratiebedrijven worden verenigd.

Dutch Car Restorers is een bestaand samenwerkingsverband van gespecialiseerde bedrijven die actief zijn op het gebied van restauratie van carrosserie, techniek en interieur van klassieke auto’s (25 jaar en ouder). De DCR werd opgericht vanuit de vakgroepen Autorestauratiebedrijven en Bekleedbedrijven van de FOCWA. Alleen ondernemers die voldoen aan strenge criteria op het gebied van bedrijfsuitrusting, opgeleid personeel, garanties en vakmanschap worden door DCR toegelaten. De DCR-bedrijven trekken klanten aan uit heel Europa, en soms nog verder. 26 van deze bedrijven (restauratie- en onderhoud bedrijven en bekleders) hebben zich reeds bij BOVAG gemeld en de verwachting is dat de nieuwe BOVAG-afdeling snel verder zal groeien. Onder FOCWA had DCR iets meer dan 30 leden. "Die hopen en verwachten we allemaal te kunnen aansluiten de komende tijd. En de komende jaren willen we stevig doorgroeien, met nog meer hoogwaardige restauratiebedrijven", aldus BOVAG-woordvoerder Paul de Waal.

"Verdere professionalisering en verbreding van de activiteiten deden DCR recentelijk besluiten om aansluiting te zoeken bij BOVAG, een brancheorganisatie die nog beter bij de ambities en bij de activiteiten van DCR past, onder meer vanwege het netwerk en de lobbykracht van BOVAG", aldus DCR.

DCR is één van de partners in het project ‘Clean & Future Proof Mobility Concepts’ dat door de Europese Unie vanuit het zogeheten EFRO fonds wordt gesubsidieerd. Er is vanuit heel Europa vraag naar het vakmanschap dat Nederlandse autorestaurateurs en bekleders bieden. Mede dankzij de Europese subsidie kan BOVAG-DCR ervoor zorgen dat dit vakmanschap behouden blijft.

DCR is op InterClassics 2018 aanwezig met een eigen stand. In de Noordhal worden op stand N.1650 presentaties en demonstraties gegeven inzake restauratie van carrosserie, techniek en interieur. Bezoekers kunnen met al hun vragen terecht bij de aanwezige specialisten. De stand wordt opgesierd door een Alfa Romeo 2000 Touring Spider uit 1958 en een Riley 2.5 Litre ‘Big Four’ special uit 1937.

De beurs is tot en met 14 januari te bezoeken. 

Op de foto van links naar rechts: Hans Joosten, branchemanager BOVAG Dutch Car Restorers, Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG, en Peter Satink, de gisteren verkozen voorzitter van BOVAG Dutch Car Restorers
Jan Schrijver; bron foto Arno Nijs
Geplaatst op 12-01-2018