Drie partners starten OAK advocaten

Per 1 januari 2018 zijn advocaten Henk van Katwijk (58), Mirjam Spruit (45) en Wendy Oostveen-Kouwenhoven (45) een nieuw advocatenkantoor gestart onder de naam OAK advocaten; een kantoor waar advocaten en schade-experts werkzaam zijn op het gebied van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.

Per 1 januari 2018 is het nieuwe advocatenkantoor gestart. Het biedt een dienstverlening van zowel advocaten als personenschade-experts. Vanaf de start op 1 januari aanstaande zullen in totaal vijf advocaten en acht schaderegelaars in een team van 22 mensen werkzaam zijn bij OAK advocaten. Het kantoor is gevestigd in Ermelo. 

OAK advocaten is de start van drie advocaten met jarenlange ervaring op het gebied van personenschade, verzekeringsrecht, (beroeps)aansprakelijkheidsrecht en tuchtrecht. Mirjam Spruit en Wendy Oostveen-Kouwenhoven (afkomstig van andere advocatenkantoren, laatstelijk Stadermann Luiten respectievelijk WIJ advocaten) en Henk van Katwijk, afkomstig uit de schaderegelingspraktijk en sinds een aantal jaren eveneens als advocaat werkzaam, bundelen hun krachten in het nieuwe kantoor, dat exclusief werkt voor verzekeraars en professionals.
 
Henk van Katwijk is verheugd met deze stap: "Mijn huidige schaderegelingsbureau, Assuraad, breng ik volledig in OAK advocaten in. Op die manier profiteert OAK advocaten van de enorme expertise die in de afgelopen 30 jaar hierin is opgebouwd. Bij OAK advocaten werken daardoor zowel advocaten als personenschade-experts. Hierdoor kan OAK advocaten zijn klanten een totaalpakket van dienstverlening aanbieden, bestaande uit onderzoek, schaderegeling en procesvoering."
 
De combinatie is naar zeggen van de initiatiefnemers uniek in de markt; de OAK advocaten worden ondersteund door de experts uit de schaderegelingspraktijk en de experts benutten op hun beurt de kennis van het bewijs- en procesrecht. Mirjam Spruit licht toe: "In de verzekeringsbranche bestaat traditioneel een scheiding tussen de (proces)advocatuur enerzijds en de schaderegeling/expertise anderzijds. OAK advocaten combineert deze twee. Dit verlaagt de kosten voor verzekeraars en verhoogt tegelijkertijd de kwaliteit van de dienstverlening." 
 
Naast aansprakelijkheidsvraagstukken, waaronder de diverse beroepsaansprakelijkheden alsook het tuchtrechtelijk handelen van advocaten, artsen en andere beroepsgroepen zoals makelaars en deurwaarders, behoren ook verzekeringsrechtelijke vraagstukken tot de kernactiviteiten van het nieuwe advocatenkantoor. Wendy Oostveen-Kouwenhoven: "Zelf sta ik veelvuldig arbodiensten en (bedrijfs)artsen bij; duidelijk een groeiende markt." 
 
Henk den Hollander wordt de kantoordirecteur. Hij is jurist en heeft jarenlange ervaring in de verzekeringsbranche, met name als leidinggevende voor schaderegeling bij Stad Rotterdam en later a.s.r. en vervolgens bij Reaal. 


Foto: v.l.n.r. Henk van Katwijk, Mirjam Spruit en Wendy Oostveen-Kouwenhoven

 
Jan Schrijver, bron foto OAK advocaten
Geplaatst op 02-01-2018

< VorigeVolgende >


Share on: