Solera breidt uit met Autodata en SVI-tec

Solera breidt zijn pakket aan diensten uit met het leveren van de Autodata Group webapplicatie voor diagnose, reparatie en onderhoud. Bovendien wordt een nieuwe datadienst SVI-tec gestart specifiek voor schadeherstelbedrijven.

Solera start op de AutoProf AMT live (in Gorinchem van 30 januari tot en met 1 februari) met het aanbieden van de twee bovengenoemde nieuwe reparatie- en onderhoudtoepassingen voor zowel het (universele) autobedrijf als het schadeherstelbedrijf. Solera is binnen de Nederlandse automotive sector tot op heden vooral actief in de schadeherstel en retail sector als aanbieder van onder meer de producten Audatex, DW backoffice en Wheelerdelta. Wereldwijd heeft Solera echter al jaren een rol in de reparatie -en onderhoudsmarkt. Recent is ook de Britse Autodata Group overgenomen. 

Autodata
Solera zal in Nederland per direct beginnen met het leveren van de Autodata Group webapplicatie voor diagnose, reparatie en onderhoud. Deze applicatie biedt binnen een gebruiksvriendelijke en gestandaardiseerde interface, uitgebreide informatie van 136 merken en meer dan 40.000 modellen.

SVI-tec
Daarnaast zal de volledig nieuwe data-dienst SVI-tec worden geïntroduceerd specifiek voor schadeherstelbedrijven. Met deze datadienst wordt een dossier van een schadehersteller automatisch voorzien van alle relevante administratieve data, maar ook van belangrijke technische informatie voor de werkplaats zoals aanhaalmomenten, wieluitlijning, etc.

Solera
Solera Nederland is onderdeel van het Amerikaanse Solera Holding Inc., wereldwijd aanbieder van data en software waarmee het bezit van auto’s en huizen gefaciliteerd wordt en digitale identiteiten beschermd worden. De Solera-bedrijven bieden hun assortiment aan met name de verzekerings- en automotive sector. In Nederland zijn ruim 190 Solera-medewerkers actief bij de dochterbedrijven AUTOonline, Colimbra, Commerce Delta, Autodata, Digidentity en Market Scan en Volmacht Beheer.  
Jan Schrijver; bron gegevens Solera
Geplaatst op 29-01-2018

< VorigeVolgende >


Share on: