Van der Eijk nieuwe RvC-voorzitter Univé

Danny van der Eijk volgt Cors Hage per 1 februari 2018 op als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Coöperatie Univé. Naast de Ledenraad van Coöperatie Univé hebben ook DNB en AFM ingestemd met de benoeming van Van der Eijk. Hage heeft besloten op zeventigjarige leeftijd met pensioen te gaan.

Vanaf 31 december 2011 was Hage voorzitter van de One Tier board (een laags bestuursmodel) van Coöperatie Univé en als niet-uitvoerend bestuurder nauw betrokken bij de ontvlechting van UVIT (Univé, VGZ, IZA, Trias). Bij de overgang naar de Two Tier Board (twee laags bestuursmodel), medio september 2015, is hij voorzitter geworden van de Raad van Commissarissen (RvC). “Ik heb een mooie en enerverende tijd bij Univé gehad en kijk met veel trots en plezier terug op de afgelopen jaren. Vorig jaar ben ik zeventig geworden. Een mooie leeftijd om het stokje door te geven en te gaan genieten van mijn pensioen,” aldus Hage. 

Namens de Raad van Bestuur (RvB) en de RvC van Coöperatie Univé bedankt Marianne Tijssen, vicevoorzitter RvC, Hage voor zijn inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren: “Cors heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de verzelfstandiging van Univé en was een belangrijke verbindende factor bij de doorontwikkeling van de Univé Formule.” Tijssen vervolgt: “We zijn blij met de benoeming van Danny van der Eijk. Zijn ruime bestuurlijke ervaring en kennis van de verzekeringsmarkt helpen Univé bij de ingezette koers en de vernieuwing van zijn producten en diensten.”

Danny van der Eijk (59) is gepokt en gemazeld in het verzekeringswezen. Hij startte zijn loopbaan in de sector bij Royal & Sun Alliance in 1984. In 2002 is deze organisatie overgenomen door Achmea. Bij Achmea bekleedde hij diverse directiefuncties en was hij van oktober 2008 tot en met mei 2015 lid van de RvB. Van der Eijk is blij met deze nieuwe uitdaging: “Univé staat bekend als coöperatieve verzekeraar waarbij het belang van zijn leden voorop staat. Maar in een markt waar nog veel veranderen gaat, zijn er ook veel uitdagingen. De eerste stappen zijn gezet om Univé te transformeren naar een innovatieve verzekeraar. Een verzekeraar die zijn leden stimuleert elkaar te helpen, samen risico’s te voorkomen en schade beperken. Ik kijk ernaar uit hier onderdeel van uit te maken.”

Van der Eijk is voorzitter van de VNAB, commissaris bij Schouten Zekerheid en bestuurslid bij de Stichting toetsing verzekeraars. 
Jan Schrijver; bron foto Univé
Geplaatst op 16-01-2018

< VorigeVolgende >


Share on: