VIVAT-merk nowGo lanceert Deviceverzekering

NowGo, onderdeel van VIVAT, heeft vandaag de Deviceverzekering gelanceerd, een natura 'smartphone-, tablet- en laptopverzekering'. De belofte is "Binnen één werkdag een gerepareerd of vervangend apparaat".

De Deviceverzekering biedt dekking voor diefstal en beschadiging van een mobiel apparaat. Bijvoorbeeld het barsten van het scherm door vallen of stoten, of waterschade. "Uniek is het snelle schadehersteltraject: meldt de klant de schade vóór 16:00 uur, dan wordt het apparaat dezelfde werkdag opgehaald en de volgende werkdag gerepareerd teruggebracht", aldus het nieuwe VIVAT-merk nowGo.

Alexander van Dijk, Head of Digital Commerce: “Steeds minder inboedelverzekeraars bieden dekking voor smartphones of tablets, of ze hebben bijzondere voorwaarden opgenomen zoals een maximumvergoeding of een afnemende dagwaarde bij het ouder worden van de apparaten. Van een goed georganiseerd claim- en reparatietraject is vaak geen sprake. Tegelijkertijd worden mobiele devices steeds geavanceerder en zijn deze onmisbaar geworden. Daarom willen we met de Deviceverzekering van nowGo het echte probleem van onze klanten, namelijk het niet meer kunnen bellen, appen en internetten, zo snel mogelijk en goed oplossen.”

Bij de Deviceverzekering wordt een natura-dekking geboden. In samenwerking met Dynasure, onderdeel van Dynagroup, wordt een schadehersteltraject aangeboden waarbij de verzekerde zijn apparaat snel weer terugkrijgt. Het device wordt uitsluitend gerepareerd met originele merkonderdelen. Duurt de reparatie langer dan één werkdag na ontvangst door de reparateur? Dan biedt deze kosteloos een leentoestel aan. Kiest de klant voor de aanvullende diefstaldekking, dan is het apparaat ook verzekerd bij schade door diefstal, zakkenrollen, beroving en afpersing. Vervangende apparaten of onderdelen kunnen nieuw of gereviseerd zijn.

Van Dijk: “Onderzoek onder onze klanten wijst uit dat zij teleurstellende ervaringen hebben met lokale reparatie-adressen. Denk aan onhandige openingstijden, langdurige en te dure reparaties of inferieur vervangingsmateriaal. Dat gaan wij nu veranderen. Wij kunnen met alleen een vast eigen risico dekking bieden gedurende de looptijd van de polis, waarbij er niets op kwaliteit hoeft te worden ingeleverd.”

Het vaste eigen risico kan variëren van 45 tot 75 euro (bij diefstalschade geldt er 25 euro extra eigen risico). De kosten van de Deviceverzekering zijn afhankelijk van de waarde van het soort device. Via nowgo.com kan de premie berekend worden en wordt het erbij horende vaste eigen risico vermeld. Twee voorbeelden: Voor een iPhone 7  met dekking voor schade is de premie € 8,95 per maand en geldt een eigen risico van € 55. Voor een laptop van € 1400 met dekking voor schade + diefstal betaalt de klant een premie van € 7,50 per maand en is het eigen risico € 100 (genoemde premies inclusief assurantiebelasting).

Op dit moment moet de verzekering binnen 2 weken na aanschaf van het device worden afgesloten. De looptijd is maximaal 4 jaar en na 1 jaar maandelijks opzegbaar.


 
Jan Schrijver; bron foto nowGo
Geplaatst op 11-01-2018

< VorigeVolgende >


Share on: